r
Nosalty Logó

Sonkás-brokkolis gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Sonkás-brokkolis gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gnocchi

Szósz

Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gnocchi

Szósz

Összesen 2072 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gnocchi

Szósz

Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5429.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    3963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4584 micro
Összesen 2072 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Gnocchi

Szósz

Elkészítés

Gnocchi

  1. A megmosott burgonyát enyhén sós vízben, héjával együtt megfőzzük, amikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Mikor kihűlt, megpucoljuk, krumplinyomóval összetörjük vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Utána hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a lisztet és összegyúrjuk. Akkor lesz jó a tészta, mikor ruganyos már, de nem ragad a kezünkhöz és nem is száraz.
  3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és ujjnyi vastagságúra kisodorjuk, majd másfél centis darabkákra vagdossuk.
  4. Enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és mikor minden darabka feljött a víz tetejére, akkor kimerjük egy külön tálba. A főzőlevet hagyjuk meg, mert még szükségünk lehet rá!

Szósz

  1. A brokkolit megmossuk és levágjuk a szárát, ezután rózsáira szedjük. A levágott szárat apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk és a fokhagymát apróra vágjuk.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olaj kíséretében elkezdjük pirítani a felvágott hozzávalókat. Pár perc után 1 – másfél bögre vízzel felöntjük, és készre pároljuk.
  3. Ez idő alatt lobogó vízben megfőzzük a brokkoli rózsáit is, amiket előzőleg szétszedegettünk.
  4. Mikor mindennel elkészültünk, akkor a sonkás alapunkat visszatesszük a tűzre, beletesszük a vajat, a brokkoli rózsáit, a gnocchi-t, és jól összerázzuk az egészet. Ha azt szeretnénk, hogy szaftosabb legyen, akkor adagoljunk hozzá a gnocchi főzőlevéből.
  5. Frissen, parmezánnal megszórva még melegében tálaljuk! Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3022
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-brokkolis gnocchi
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Gnocchi

Szósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...