r
Nosalty Logó

Sonkába göngyölt spárga

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Miss Lemon
Sonkába göngyölt spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spárgához

A pirítóshoz

Összesen 276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spárgához

A pirítóshoz

Összesen 555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spárgához

A pirítóshoz

Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    3190 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    4347 micro
Összesen 555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A spárgához

A pirítóshoz

Elkészítés

A spárgához

  1. A spárgákat megmossuk, levágjuk a fás végüket, majd lobogó sós vízben főzzük 3 percig.
  2. Jeges vízbe szedjük a spárgákat, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, majd papírtörlőn hagyjuk őket megszáradni.
  3. Vékony sonka- vagy baconszeletekbe göngyöljük őket ötösével, ha szükséges, fogpiszkálóval összetűzzük.
  4. Alufóliára fektetjük a csokrokat, melléjük tesszük a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd nagyjából bebugyoláljuk, és előmelegített sütőben sütjük kb. negyed óráig. Ezután kibontjuk a csomagot, kicsit meglocsolgatjuk a spárgákat a kisült olajos lével, és még 10 percet pirítjuk.
  5. Tányérra szedve kevés parmezánt reszelünk rá.

A pirítóshoz

  1. A bazsalikomot az olívaolajjal és kevés sóval mozsárban hanyagul összezúzzuk.
  2. A kenyérszeleteket megkenjük a bazsalikomos olajjal és betoljuk a sütőbe a spárgák mellé. Kb. 10 perc alatt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8202
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 05.

Ajánló

Zöld spárgából is jó, sőt, én is abból akartam elkészíteni, de nem kaptam a piacon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Duplázva az adagot főételnek, vacsinak is teljesen jó, egyébként meg előétel. Nagyon nyárias, ránk fér ez a spárgaszezonban.

Hozzávalók

A spárgához

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...