r
Nosalty Logó

Sonkába göngyölt spárga

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Miss Lemon
Sonkába göngyölt spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spárgához

A pirítóshoz

Összesen 276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spárgához

A pirítóshoz

Összesen 555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spárgához

A pirítóshoz

Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    3190 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    4347 micro
Összesen 555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A spárgához

A pirítóshoz

Elkészítés

A spárgához

  1. A spárgákat megmossuk, levágjuk a fás végüket, majd lobogó sós vízben főzzük 3 percig.
  2. Jeges vízbe szedjük a spárgákat, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, majd papírtörlőn hagyjuk őket megszáradni.
  3. Vékony sonka- vagy baconszeletekbe göngyöljük őket ötösével, ha szükséges, fogpiszkálóval összetűzzük.
  4. Alufóliára fektetjük a csokrokat, melléjük tesszük a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd nagyjából bebugyoláljuk, és előmelegített sütőben sütjük kb. negyed óráig. Ezután kibontjuk a csomagot, kicsit meglocsolgatjuk a spárgákat a kisült olajos lével, és még 10 percet pirítjuk.
  5. Tányérra szedve kevés parmezánt reszelünk rá.

A pirítóshoz

  1. A bazsalikomot az olívaolajjal és kevés sóval mozsárban hanyagul összezúzzuk.
  2. A kenyérszeleteket megkenjük a bazsalikomos olajjal és betoljuk a sütőbe a spárgák mellé. Kb. 10 perc alatt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8202
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 05.

Ajánló

Zöld spárgából is jó, sőt, én is abból akartam elkészíteni, de nem kaptam a piacon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Duplázva az adagot főételnek, vacsinak is teljesen jó, egyébként meg előétel. Nagyon nyárias, ránk fér ez a spárgaszezonban.

Hozzávalók

A spárgához

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek