r
Nosalty Logó

Songoku pizza erdei gombákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Songoku pizza erdei gombákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Songoku feltétek

Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Songoku feltétek

Összesen 3106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Songoku feltétek

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    2790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    18527 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12051.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    8369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1365.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 3106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2513 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 140 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pizzatészta

Songoku feltétek

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Először öntsük egy keverőtálba a hideg vizet, adjuk hozzá a tengeri sót, pár csepp olívaolajat és az élesztőt. Kavarjuk el, hogy feloldódjon benne a só és az élesztő.
  2. Szórjuk bele a finomlisztet, és dagasszuk ki teljesen simára a tésztát, majd hajtogassuk meg néhányszor. Tegyük egy kiolajozott kelesztő tálba, fedjük le légmentesen, ezután tegyük hűtőbe 24 órára lassan kelni. A tészta íze és állaga nagyban javul a hideg kelesztés során.
  3. 24 óra után vágjuk fel a tésztát 3 db egyenlő részre, gombócozzuk ki feszesre, majd tegyük vissza a kelesztőtálba, fedjük le légmentesen. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, és kelni a tésztát. A végső kelesztés ideje függ a környezeti tényezőktől, 1-3 óra is lehet. Amikor kellően megpuffadtak, akkor melegítsük elő a sütőt a lehető legmagasabb hőfokra. Ha kissé szétmentek a tészták, akkor sütés előtt fél órával gyöngéden formázzuk újra elő őket.
  4. Rétesliszttel vagy finomliszttel nyújtsuk ki a tésztákat. A feltétek felhelyezése után tegyük be egyből a sütőbe (pizzakőre). Kb. 6-8 perc után vegyük ki az elkészült pizzát. Faljuk be amíg forró!

Songoku feltétek

  1. Egy kevés olívaolajon futtassuk meg hirtelen a préselt fokhagymát, majd adjuk hozzá a megmosott gombákat, sózzuk meg.
  2. Kezdjük el alaposan lepirítani a gombákat, végül szórjuk meg kakukkfűvel is, és húzzuk félre hűlni.
  3. A paradicsomot egy kevés sóval keverjük ki, ezután kenjük meg vele a kinyújtott tésztát.
  4. Tépkedjük rá a mozzarellát, a sonkát, tegyünk rá a pirított gombából, végül szórjuk meg kukoricával.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2423
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Songoku pizza erdei gombákkal
Simon Gábor 62 recept

A sonka, gomba és kukorica triója szinte már klasszikussá vált töretlen közkedveltsége miatt, nem meglepő módon, hiszen tökéletes úgy, ahogy van. Azonban, ha mégis szeretnénk fokozni az ízélményt, akkor a jól bevált csiperke helyett érdemes mindenféle erdei gombafajtákkal (ördögszekér-, kucsma-, rókagomba, stb.) is kísérletezni az egyedi ízviláguk és aromáik miatt.

Hozzávalók

Pizzatészta

Songoku feltétek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...