Songoku pizza erdei gombákkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pizzatészta
-
167g finomliszt607 kcal
-
108g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
2 kcal
Songoku feltétek
-
50g prágai sonka70 kcal
-
67g csemegekukorica57 kcal
-
133g gomba28 kcal
-
32 kcal
-
1g só0 kcal
-
67g mozzarella199 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1035
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pizzatészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
325g víz0 kcal
-
12g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7 kcal
Songoku feltétek
-
150g prágai sonka210 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
96 kcal
-
2g só0 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
3106
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pizzatészta
-
22.6g finomliszt82 kcal
-
14.7g víz0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.1g instant élesztő0 kcal
Songoku feltétek
-
6.8g prágai sonka9 kcal
-
8 kcal
-
18.1g gomba4 kcal
-
18.1g passzírozott paradicsom4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
9g mozzarella27 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
Összesen
140
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4017.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 2790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 455 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 18527 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
1035
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.1 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12051.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1185 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1893 mg
-
Nátrium 8369 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1365.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1244 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 1475 micro
Összesen
3106
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2513 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
140
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Pizzatészta
-
325 g víz
-
12 g só
-
1 teáskanál olívaolaj
-
2 g instant élesztő
Songoku feltétek
-
150 g prágai sonka
-
200 g csemegekukorica
-
1 ízlés szerint só
-
200 g mozzarella
-
1 ízlés szerint kakukkfű
-
1 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Pizzatészta
- Először öntsük egy keverőtálba a hideg vizet, adjuk hozzá a tengeri sót, pár csepp olívaolajat és az élesztőt. Kavarjuk el, hogy feloldódjon benne a só és az élesztő.
- Szórjuk bele a finomlisztet, és dagasszuk ki teljesen simára a tésztát, majd hajtogassuk meg néhányszor. Tegyük egy kiolajozott kelesztő tálba, fedjük le légmentesen, ezután tegyük hűtőbe 24 órára lassan kelni. A tészta íze és állaga nagyban javul a hideg kelesztés során.
- 24 óra után vágjuk fel a tésztát 3 db egyenlő részre, gombócozzuk ki feszesre, majd tegyük vissza a kelesztőtálba, fedjük le légmentesen. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, és kelni a tésztát. A végső kelesztés ideje függ a környezeti tényezőktől, 1-3 óra is lehet. Amikor kellően megpuffadtak, akkor melegítsük elő a sütőt a lehető legmagasabb hőfokra. Ha kissé szétmentek a tészták, akkor sütés előtt fél órával gyöngéden formázzuk újra elő őket.
- Rétesliszttel vagy finomliszttel nyújtsuk ki a tésztákat. A feltétek felhelyezése után tegyük be egyből a sütőbe (pizzakőre). Kb. 6-8 perc után vegyük ki az elkészült pizzát. Faljuk be amíg forró!
Songoku feltétek
- Egy kevés olívaolajon futtassuk meg hirtelen a préselt fokhagymát, majd adjuk hozzá a megmosott gombákat, sózzuk meg.
- Kezdjük el alaposan lepirítani a gombákat, végül szórjuk meg kakukkfűvel is, és húzzuk félre hűlni.
- A paradicsomot egy kevés sóval keverjük ki, ezután kenjük meg vele a kinyújtott tésztát.
- Tépkedjük rá a mozzarellát, a sonkát, tegyünk rá a pirított gombából, végül szórjuk meg kukoricával.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2423
- Feltöltés dátuma: 2023. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
A sonka, gomba és kukorica triója szinte már klasszikussá vált töretlen közkedveltsége miatt, nem meglepő módon, hiszen tökéletes úgy, ahogy van. Azonban, ha mégis szeretnénk fokozni az ízélményt, akkor a jól bevált csiperke helyett érdemes mindenféle erdei gombafajtákkal (ördögszekér-, kucsma-, rókagomba, stb.) is kísérletezni az egyedi ízviláguk és aromáik miatt.