r
Nosalty Logó

Somlói kocka Mara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói kocka Mara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vaníliás krém

Csokis krém

Sárga piskóta

Csokis piskóta

Összesen 607 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vaníliás krém

Csokis krém

Sárga piskóta

Csokis piskóta

Összesen 4825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vaníliás krém

Csokis krém

Sárga piskóta

Csokis piskóta

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 607 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10653 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    3270 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    3884 mg
  • Nátrium
    3006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    604 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    1249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 4825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Vaníliás krém

Csokis krém

Sárga piskóta

Csokis piskóta

Elkészítés

Vaníliás krém

  1. A pudingokat a szokásos eljárással külön-külön megfőzzük, a csokisba beletesszük a rumot és a darált diót, majd lehűtjük.
  2. A tejszínt habbá verjük, és felét a kihűlt pudingokhoz keverjük.
  3. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kevés cukorral kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  4. A két masszát óvatosan összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapíros tepsiben elsimítjuk, és 180 fokon megsütjük.
  6. A kakaós lappal ugyanaz az eljárás, csak hozzáadjuk a kakaóport.
  7. Először a sárga lapot kenjük meg a csokis krémmel, erre kerül a csokis lap, amit vaníliakrémmel töltünk.
  8. A megmaradt habot rátesszük vaníliakrémre, és még a maradék habbal, habrózsákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 21066
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kicsit változtattam a csokis krémen, mert tettem bele darált diót és felvert tejszínhabot, és ízlés szerint rumot.

Hozzávalók

Vaníliás krém

Csokis krém

Sárga piskóta

Csokis piskóta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...