Somlói kocka Mara konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Vaníliás krém
Csokis krém
-
43 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g dió41 kcal
-
2g rum5 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Sárga piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Csokis piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Összesen
607
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Vaníliás krém
Csokis krém
-
343 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g dió327 kcal
-
16g rum37 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Sárga piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Csokis piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
18 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Összesen
4825
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Vaníliás krém
-
17.1g tej10 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
3.8g vaníliás pudingpor15 kcal
Csokis krém
-
3.8g csokoládés pudingpor15 kcal
-
17.1g tej10 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
2.1g dió14 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
17.1g habtejszín50 kcal
Sárga piskóta
-
9.4g tojás12 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Csokis piskóta
-
9.4g tojás12 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Összesen
208
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
607
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.7 g
Zsír
-
Összesen 212.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1884 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10653 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 3270 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 3884 mg
-
Nátrium 3006 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 596 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 604 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1736 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 1249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1995 micro
Összesen
4825
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
Vaníliás krém
-
4 dl tej
-
2 csapott ek cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Csokis krém
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
4 dl tej
-
2 ek cukor
-
2 ek rum
-
4 dl habtejszín
Sárga piskóta
-
4 db tojás
-
8 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Csokis piskóta
-
4 db tojás
-
8 dkg cukor
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Elkészítés
Vaníliás krém
- A pudingokat a szokásos eljárással külön-külön megfőzzük, a csokisba beletesszük a rumot és a darált diót, majd lehűtjük.
- A tejszínt habbá verjük, és felét a kihűlt pudingokhoz keverjük.
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kevés cukorral kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A két masszát óvatosan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapíros tepsiben elsimítjuk, és 180 fokon megsütjük.
- A kakaós lappal ugyanaz az eljárás, csak hozzáadjuk a kakaóport.
- Először a sárga lapot kenjük meg a csokis krémmel, erre kerül a csokis lap, amit vaníliakrémmel töltünk.
- A megmaradt habot rátesszük vaníliakrémre, és még a maradék habbal, habrózsákkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 20892
- Feltöltés dátuma: 2015. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy kicsit változtattam a csokis krémen, mert tettem bele darált diót és felvert tejszínhabot, és ízlés szerint rumot.