Somlói galuska ahogy robert készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
66g tojás83 kcal
-
17g finomliszt60 kcal
-
2 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
44g tojás55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
17 kcal
Az öntethez és a tálaláshoz
-
7 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5g víz0 kcal
-
3g dió17 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
507
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
660g tojás831 kcal
-
165g finomliszt601 kcal
-
23 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
440g tojás554 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
171 kcal
Az öntethez és a tálaláshoz
-
68 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g víz0 kcal
-
26g dió170 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
5089
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
21.8g tojás27 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
14.5g tojás18 kcal
-
33g tej19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
Az öntethez és a tálaláshoz
-
2 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
0.9g dió6 kcal
-
6.6g habtejszín19 kcal
Összesen
167
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 95.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 494 micro
Összesen
507
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 199 g
Zsír
-
Összesen 210.6 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 3853 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10602.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 410 mg
-
Kálcium 2834 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 3946 mg
-
Nátrium 2915 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592.5 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 958.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2203 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 840 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 580 micro
-
Kolin: 2927 mg
-
Retinol - A vitamin: 2191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4941 micro
Összesen
5089
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 db tojás
-
11 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
8 db tojás
-
1 l tej
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Az öntethez és a tálaláshoz
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl víz
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- 6 tojássárgáját habosra keverjük a 6 ek cukorral. 6 ek lisztet összekeverünk fél cs sütőporral. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a 3 tál tartalmát, zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
- Ugyanezt mégegyszer megismételjük, csak 5 ek lisztet teszünk bele és 1 ek kakaóport. Így kapunk 2 piskótalapot.
- Nagyobb lábasban csomómentesen összekeverünk 8 tojássárgáját, 1 liter tejet, 8 ek lisztet, 1 vaníliapudingot, 8 ek kristálycukrot és a 8 tojás felvert habját. Ezt állandó keverés mellett felfőzzük.
- Nagyobb tálcára alulra kerül a kakaós piskóta, amire rákenjük a még meleg krém felét. Erre ráhelyezzük a fehér piskótalapot, amire a maradék krém kerül. Vastagon megszórjuk reszelt dióval.
- Kislábosban a 4 ek cukrot összefőzünk a 3 ek kakaóporral és a 4 ek vízzel.
- Tálalás: kis tálakba kanállal beleszaggatjuk a krémes piskótát, rányomjuk a tejszínhabot, és leöntjük az öntettel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19498
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Saját recept.