r
Nosalty Logó

Somlói galuska ahogy robert készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói galuska ahogy robert készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 5089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    199 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    3853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10602.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    2834 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3946 mg
  • Nátrium
    2915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.5 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    840 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    2927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4941 micro
Összesen 5089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 6 tojássárgáját habosra keverjük a 6 ek cukorral. 6 ek lisztet összekeverünk fél cs sütőporral. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a 3 tál tartalmát, zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
  2. Ugyanezt mégegyszer megismételjük, csak 5 ek lisztet teszünk bele és 1 ek kakaóport. Így kapunk 2 piskótalapot.
  3. Nagyobb lábasban csomómentesen összekeverünk 8 tojássárgáját, 1 liter tejet, 8 ek lisztet, 1 vaníliapudingot, 8 ek kristálycukrot és a 8 tojás felvert habját. Ezt állandó keverés mellett felfőzzük.
  4. Nagyobb tálcára alulra kerül a kakaós piskóta, amire rákenjük a még meleg krém felét. Erre ráhelyezzük a fehér piskótalapot, amire a maradék krém kerül. Vastagon megszórjuk reszelt dióval.
  5. Kislábosban a 4 ek cukrot összefőzünk a 3 ek kakaóporral és a 4 ek vízzel.
  6. Tálalás: kis tálakba kanállal beleszaggatjuk a krémes piskótát, rányomjuk a tejszínhabot, és leöntjük az öntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19498
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját recept.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...