Somlói galuska 5. - fogyis
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A vaniliás öntethez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A csokiöntethez
-
145 kcal
-
4g víz0 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
23 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A mazsolához
A díszítéshez
-
7g dió43 kcal
Összesen
597
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A vaniliás öntethez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A csokiöntethez
-
579 kcal
-
16g víz0 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
91 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A mazsolához
A díszítéshez
-
26g dió170 kcal
Összesen
2391
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
46.5g tojás58 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
A vaniliás öntethez
-
8.4g tojássárgája27 kcal
-
10.6g tej6 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
A csokiöntethez
-
10.6g cukormentes csokoládé61 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
8.4g margarin61 kcal
-
4.2g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
A mazsolához
A díszítéshez
-
2.7g dió18 kcal
Összesen
253
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1550.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 95.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 710 micro
Összesen
597
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 186.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 2308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6201.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1411 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 2679 mg
-
Nátrium 1602 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.3 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 382.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1580 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 492 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 1821 mg
-
Retinol - A vitamin: 1531 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 562 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2840 micro
Összesen
2391
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csomag sütőpor
A vaniliás öntethez
-
4 db tojássárgája
-
1 dl tej
-
4 ek édesítőszer
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A csokiöntethez
-
10 dkg cukormentes csokoládé
-
2 evőkanál víz
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A mazsolához
-
1 marék mazsola
A díszítéshez
-
1 marék dió
Elkészítés
A piskótához
- Egy nagy tálba tesszük az összes alapanyagot és robotgéppel 6-7 percig keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőbe helyezzük, megsütjük.
- A mazsolát a rumba áztatjuk.
- A diót összetörjük közepes méretűre.
- A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, amíg a cukor el nem olvad és a tojás habos nem lesz.
- Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a tejet, majd gőzfürdő felett, folytonos keverés mellett krémmé főzzük.
- A csokikrémet szintén gőz felett kell összeállítani, csak itt minden alapanyagot a tűzhelynél kell összekeverni, addig míg nem kapunk egy krémes állagú masszát.
- A kész piskótát felkockázzuk.
- Rétegesen leterítjük a piskóta felét, közészórjuk a mazsolát, ráöntjük a fehér öntetetet és a csokiöntet felét.
- Rátesszük a megmaradt piskótát és a csoki másik felét.
- A tetejére pedig diót szórunk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11489
- Feltöltés dátuma: 2011. június 13.
Ajánló
Csak akkor lesz diétás a sütemény, ha természetes cukorral dolgozol! (Nyírfacukor, xilit, stívia stb.) Persze, ha nincs otthon éppen, akkor folyékony édesítővel is meglehet csinálni, de mindeképp ajánlom a természetes cukrot, mivel rengeteg jótékony hatása van.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel a somlói az egyik kedvenc édességem, nap mint nap arra gondolok, hogy mikor ehetek újra, ezért elég nehéz volt kibírni a diéta idején. Egyszer, amikor már tényleg alig bírtam, gondoltam, vagyok olyan ügyes, hogy meglepjem magam egy kis fogyis finomsággal. Kevertem, kavartam, hatalmas rumlit hagytam, de a végére hihetetlenül ízletes édesség kerekedett belőle. Mindenkinek ajánlom, még nagyon szigorú diéta idején is.