r
Nosalty Logó

Somlói galuska 5. - fogyis

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói galuska 5. - fogyis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Összesen 2391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6201.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    492 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    1821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1531 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2840 micro
Összesen 2391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálba tesszük az összes alapanyagot és robotgéppel 6-7 percig keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőbe helyezzük, megsütjük.
  2. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  3. A diót összetörjük közepes méretűre.
  4. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, amíg a cukor el nem olvad és a tojás habos nem lesz.
  5. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a tejet, majd gőzfürdő felett, folytonos keverés mellett krémmé főzzük.
  6. A csokikrémet szintén gőz felett kell összeállítani, csak itt minden alapanyagot a tűzhelynél kell összekeverni, addig míg nem kapunk egy krémes állagú masszát.
  7. A kész piskótát felkockázzuk.
  8. Rétegesen leterítjük a piskóta felét, közészórjuk a mazsolát, ráöntjük a fehér öntetetet és a csokiöntet felét.
  9. Rátesszük a megmaradt piskótát és a csoki másik felét.
  10. A tetejére pedig diót szórunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11484
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Csak akkor lesz diétás a sütemény, ha természetes cukorral dolgozol! (Nyírfacukor, xilit, stívia stb.) Persze, ha nincs otthon éppen, akkor folyékony édesítővel is meglehet csinálni, de mindeképp ajánlom a természetes cukrot, mivel rengeteg jótékony hatása van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a somlói az egyik kedvenc édességem, nap mint nap arra gondolok, hogy mikor ehetek újra, ezért elég nehéz volt kibírni a diéta idején. Egyszer, amikor már tényleg alig bírtam, gondoltam, vagyok olyan ügyes, hogy meglepjem magam egy kis fogyis finomsággal. Kevertem, kavartam, hatalmas rumlit hagytam, de a végére hihetetlenül ízletes édesség kerekedett belőle. Mindenkinek ajánlom, még nagyon szigorú diéta idején is.

Hozzávalók

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...