r
Nosalty Logó

Soma Mama diótortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Soma Mama diótortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diókrémhez

A díszítéshez

Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diókrémhez

A díszítéshez

Összesen 5401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diókrémhez

A díszítéshez

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    293.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7035.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    3129 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.6 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 5401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A diókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.
  3. A tojássárgájába belekeverjük a cukrot és a vizet, majd géppel habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, darált diót, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezt már fakanállal keverjük hozzá, óvatos mozdulatokkal, egy irányban keverve, vigyázva, hogy ne törjük össze a tésztát.
  5. A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük.
  7. Diókrém elkészítése:
  8. 20 dkg diót ledarálunk, 10 dkg-ot pedig darabosra vágunk össze (használhatunk mozsártörőt is).
  9. Közben felforralunk annyi tejet, amennyit felvesz (ez kb. 2dl), de lehet többetis, ki hogy szereti. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot, majd leöntjük vele a diót.
  10. Közben megfőzzük az apróra vágott krumplikat. Miután megfőtt, habosra turmixoljuk és hagyjuk kihűlni.
  11. A krumplit, a tejes diót és a vajat jól összekeverjük. Végül ízlés szerint kevés rumot teszünk hozzá.
  12. A még langyos krémmel megtöltjük a piskótát és kívül is bekenjük.
  13. Olvasztott csokival, ami lehet tortabevonó is, lecsorgatjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24860
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám készítette el először. Én is megsütöttem később és így került az asztalunkra. Nagy sikert arattam vele.   Soma Mama is ezt a tortát sütötte meg a Vacsoracsatában.

Hozzávalók

A piskótához

A diókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...