r
Nosalty Logó

Vörösbab-főzelék Dianaturától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
DiaNatura
Vörösbab-főzelék Dianaturától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2541 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 317 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15427.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    11460 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1791 micro
  • Kolin:
    1417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2721 micro
Összesen 2541 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss hideg vízben feltesszük főni.
  2. Kuktában a babtól függően kb. 60 percig főzzük, ízesítjük sóval, babérlevéllel.
  3. A kacsazsíron rövid ideigmegdinszteljük a hagymát, az összezúzott fokhagymát, rátesszük a lisztet.
  4. A pirospaprika a végén kerül rá, ekkor le is húzzuk a tűzről.
  5. A babot besűrítjüka hagymás-paprikásrántással,majd cukorral, ecettel ízesítjük ízlés szerint.
  6. Főtt kemény tojásokkal forróntálaljuk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 534
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 87765
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Az igazi retró ételek mindig slágerek maradnak. Eszembe jutott a konzerv sólet, amelyben egy főtt tojás is volt, talán még most is lehet kapni az üzletekben..:) A rántás készíthető olívaolajjal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...