r
Nosalty Logó

Sokmagos rozsos zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sokmagos rozsos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7833.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    817 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    3669 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot mikróban meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük benne.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük az összes hozzávalót és megdagasztjuk, megkelesztjük a gépben.
  3. A duplájára növekedett tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat részre osztjuk.
  4. A zsemlét úgy hajtogatjuk, hogy egyik oldalán kicsit kihúzzuk a tésztát, és aláhúzzuk. Körkörösen haladva, minden oldalon aláhajtogatjuk, míg szép feszes felületű, kerek labdát kapunk. A lisztezett deszkára tesszük a hajtogatott oldalt, és tenyerünkkel körkörösen igazgatva, szabályos labdaalakúra gömbölyítjük úgy, hogy a hajtogatott rész alul maradjon.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távol őket.
  6. A tetejét megkenjük tejjel, középen kereszt alakban bemetsszük, és egy kis szűrőből kevés lisztet szitálunk a tetejére.
  7. Fél óra alatt langyos helyen duplájára kelesztjük.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5099
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokmagos rozsos zsemle
Évi néni 1830 recept

Vacsora előtt vettem észre, hogy elfogyott a kenyér. Gyorsan összekészítettem ezt a tésztát. Már alig vártuk, hogy megsüljön, azon melegében megettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...