r
Nosalty Logó

Soffioni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Soffioni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 1920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük. Én ezt a műveletet kézi robotgéppel végeztem. Ezután belekeverjük az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet, és könnyű, nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle, amit cipó alakúra formázunk, és félreteszünk addig, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tésztát téglalap alakban vékonyra nyújtjuk (kb. 2-3 mm), és annyi négyzetre vágjuk, ahány darabos muffinformánk van. A formát kivajazzuk, és enyhén kilisztezzük egy parányi vajjal és pár csipet liszttel.
  3. A forma köreire helyezzük a tésztadarabkákat, és egy kanálka tölteléket. Ezzel a módszerrel a tészta egyenletesen belesüllyed a formába. Miután a tölteléket egyenletesen elosztottuk, töltelékre hajtjuk a tészta széleit. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 30-35 percig sütjük.
  4. A formából kiemelt muffinokat meghintjük porcukorral, és úgy tálaljuk.

Töltelékhez

  1. A ricottát pépesre keverjük a cukorral, tojással, a citromlevével és a citrom héjával. Majd beledolgozzuk a búzadarát is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2550
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 20.

Ajánló

A legideálisabb muffinforma a 6 darabos, de 12-es formára is elég a tészta és a töltelék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Soffioni
Lizinka_ 604 recept

Az igazság az, hogy nem szeretem a muffinokat. De ez a lágy tésztájú, fenséges ricottával töltött, olasz muffin a kedvencem lett pillanatok alatt. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...