r
Nosalty Logó

Snidlinges-cheddar sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Snidlinges-cheddar sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12076.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    8693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 4970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt. Melegítsük fel a tejet szobahőmérsékletűre a cukorral, majd morzsoljuk bele a friss élesztőt. Hagyjuk állni, amíg el nem kezd habosodni.
  2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadunk 250 g kockázott vajat és elmorzsoljuk a liszttel, amíg zsemlemorzsás állagot kapunk. Hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt, a joghurtot és 1 tojást. Elkezdjük gépben dagasztani kb. 5-6 percig közepes fokozaton, majd hozzáadjuk az 50 g sajtot és a snidlinget.
  3. Dagasszuk további 3-4 percig magasabb fokozaton és készen is vagyunk vele. Takarjuk le egy konyharuhával a tésztánkat és hagyjuk pihenni 30 percet. Ha letelt a 30 perc pihentetési idő, akkor helyezzük a tésztát lisztezett felületre és nyújtsuk ki kb. 0.5 cm vastag téglalapra.
  4. Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk kb. 30 g reszelt sajttal. A tészta egyharmadát a közepére hajtjuk, majd hajtsuk rá a másik harmadot a tetejére. Hagyjuk pihenni 15 percig.
  5. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastag téglalapra. Szaggassuk ki a pogácsát egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. A pogácsák tetejét megkenjük felvert tojással és hagyjuk pihenni 30 percig.
  6. Sütés előtt újra megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Melegítsük elő a sütőt 180 °C -ra és süssük a pogácsákat kb. 15-20 percig. Hagyjuk picit hűlni, hogy igazán élvezni tudjuk az ízét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 409
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 11.

Receptkategóriák

Snidlinges-cheddar sajtos pogácsa
sodrofa 33 recept

Tippek: Cheddar sajtot és snidlinget használtam ehhez a recepthez, de bármilyen másik sajtra cserélhetjük és használhatunk mást snidling helyett pl. medvehagymát. A kék vagy füstölt sajt rozmaringgal, zsályával vagy vad fokhagymával párosítva isteni. Tárolása: Mivel a tésztája tejterméket tartalmaz, ezért ha véletlen nem fogyna el akkor tartsuk légmentesen záródó edényben, 2-3 napig simán elvan vagy helyezzük őket a fagyasztóba, 3 hónapig bírja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek