r
Nosalty Logó

Snidlinges-cheddar sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Snidlinges-cheddar sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12076.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    8693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 4970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt. Melegítsük fel a tejet szobahőmérsékletűre a cukorral, majd morzsoljuk bele a friss élesztőt. Hagyjuk állni, amíg el nem kezd habosodni.
  2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadunk 250 g kockázott vajat és elmorzsoljuk a liszttel, amíg zsemlemorzsás állagot kapunk. Hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt, a joghurtot és 1 tojást. Elkezdjük gépben dagasztani kb. 5-6 percig közepes fokozaton, majd hozzáadjuk az 50 g sajtot és a snidlinget.
  3. Dagasszuk további 3-4 percig magasabb fokozaton és készen is vagyunk vele. Takarjuk le egy konyharuhával a tésztánkat és hagyjuk pihenni 30 percet. Ha letelt a 30 perc pihentetési idő, akkor helyezzük a tésztát lisztezett felületre és nyújtsuk ki kb. 0.5 cm vastag téglalapra.
  4. Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk kb. 30 g reszelt sajttal. A tészta egyharmadát a közepére hajtjuk, majd hajtsuk rá a másik harmadot a tetejére. Hagyjuk pihenni 15 percig.
  5. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastag téglalapra. Szaggassuk ki a pogácsát egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. A pogácsák tetejét megkenjük felvert tojással és hagyjuk pihenni 30 percig.
  6. Sütés előtt újra megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Melegítsük elő a sütőt 180 °C -ra és süssük a pogácsákat kb. 15-20 percig. Hagyjuk picit hűlni, hogy igazán élvezni tudjuk az ízét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 410
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Snidlinges-cheddar sajtos pogácsa
sodrofa 33 recept

Tippek: Cheddar sajtot és snidlinget használtam ehhez a recepthez, de bármilyen másik sajtra cserélhetjük és használhatunk mást snidling helyett pl. medvehagymát. A kék vagy füstölt sajt rozmaringgal, zsályával vagy vad fokhagymával párosítva isteni. Tárolása: Mivel a tésztája tejterméket tartalmaz, ezért ha véletlen nem fogyna el akkor tartsuk légmentesen záródó edényben, 2-3 napig simán elvan vagy helyezzük őket a fagyasztóba, 3 hónapig bírja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...