r
Nosalty Logó

Skót tojás ahogy Smaragd konyha készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Skót tojás ahogy Smaragd konyha készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1436
Kalória
78g
Fehérje
125.9g
Szénhidrátok
65.8g
Zsír
260.9g
Víz
722.9g
Koleszterin
5.7g
Rost
5.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1436 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4310 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2128.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1436 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6385.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2616 mg
  • Nátrium
    2304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    782.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    1819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 4310 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket ledaráljuk, a szalonnát is hozzádaráljuk. Fűszerezzük. Jól összekeverjük. Állni hagyjuk, míg megfőzzük a tojásokat.
  2. 6 darab M-es méretű tojást hűtőből kivéve megmosunk, majd hideg vízben odatesszük főzni. Forrástól számítva 3 percig főzzük. Majd levesszük a tűzről, és a hideg vizes csap alá tesszük. Pár percig hagyjuk benne hűlni. Lepucoljuk, és lisztbe forgatjuk.
  3. A darált csirkemellel mindegyik lisztes főtt tojást bevonjuk, és kezdhetjük a panírozást. Lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Magas falú edénybe a zsírt és az olajat forrósítjuk, és minden oldalról kisütjük a gombócokat. Közép hőmérsékleten, hogy a hús megsüljön. Konyhai papírtörlőre rakva, leitatjuk róla az olajos zsírt, és tálalhatunk. Kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 15 perc

Köretnek főtt burgonyát, szárított petrezselyemmel megszórva és olajos kápiát ajánlok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!