Sish Kebab
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
188g bárányhús501 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
12 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A pácléhez
-
10g citromlé2 kcal
-
32g olívaolaj282 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
A kenéshez
Összesen
928
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
750g bárányhús2003 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
49 kcal
-
38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A pácléhez
-
40g citromlé9 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
A kenéshez
Összesen
3717
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
45g bárányhús120 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
3 kcal
-
13.8g zöld kaliforniai paprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A pácléhez
-
2.4g citromlé1 kcal
-
7.6g olívaolaj68 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
A kenéshez
Összesen
223
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1004.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 260 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 887 micro
-
β-crypt 236 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
928
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 133.3 g
Zsír
-
Összesen 336.1 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 173 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 660 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4019.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1369 mg
-
Nátrium 2017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1040.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 437 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 3547 micro
-
β-crypt 942 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
3717
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
A pácléhez
-
1 citromból nyert citromlé
-
1.5 dl olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek víz
-
2 db babérlevél
-
1 db vöröshagyma
A kenéshez
Elkészítés
A húshoz
- A bárányhúst tisztítsuk meg, ügyelve arra, hogy ne távolítsuk el az összes faggyús részt, mert sütéskor kiszárad.
- Vágjuk kb. 2x2 cm-es kockákra (ha valaki csak médiumra szeretné sütni, lehet 3x3 cm-es is).
- Tegyük a páclébe, jól forgassuk át, majd az edényt lefedve tároljuk hűtőszekrényben minimum 4 óra hosszáig.
- Páclé elkészítése: Keverőtálba öntsünk 1 ek meleg vizet, szórjuk bele az őrölt sáfrányt, majd keverjük el, és kb. 5 percig hagyjuk állni.
- Majd adjuk hozzá a citromlét, olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, finomra vágott vöröshagymával, és babérlevéllel, valamint a citromhéj darabokkal ízesítsük, és jól keverjük össze.
- A paprikát, és a vöröshagymát daraboljuk kisebb, a hússal megegyező méretű kockákra (vöröshagymánál először hosszában, majd még egyszer hosszában, illetve kétszer keresztben kell elvégezni a vágást, akkor kapunk megfelelő darabokat, ami alkalmas a nyársalásra).
- Húzzuk nyársra a húsokat olyan módon, hogy minden húskocka után tegyünk fel egy paprika, illetve hagyma darabot is. Folytassuk addig, míg el nem fogy az összes alapanyag, és el nem készülnek a nyársak.
- Készítsük el gyorsan a kenővajat is: az evőkanálnyi meleg vízben keverjük el az őrölt sáfrányt, és hagyjuk szintén 5 percig állni. Közben egy gyorsforralóban olvasszunk vajat a citromlével együtt, végül öntsük hozzá a sáfrányos vizet, és jól keverjük össze.
- Kerti grill hiányában (sütési mód: közvetlen sütés, közepes hő) tegyünk a tűzhelyre egy bordázott rostlapot (lehetőleg öntött vasból, a teflon a célra alkalmatlan), és kis lángon melegítsük elő.
- A nyársakat tegyük a rostlapra, és süssük oldalanként kb. 2-4 percig, közben minden fordítás alkalmával kenegessük a vajas öntettel.
- Sütés után azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13127
- Feltöltés dátuma: 2010. december 17.
Ajánló
Köretként tzatzikit, illetve párolt jázminrizst készítettem, de kifogástalan egy pitában, salátával, vagy grillezett paprikával is. A pácolást leszámítva, nem egész egy óra leforgása alatt mindennel el lehet készülni, és valóban egy pompás, könnyű vacsorát lehet összedobni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Nagyon szeretjük a bárányhúst, és gyönyörű lapockát kaptam délután a piacon. Miután gyors vacsorát kellett összehoznom mára, és már régen szerepelt a repertoárban, a kebab készítés tűnt az ideális megoldásnak. Mindent elmond az ételről, hogy mindkét gyermekem üres tányérral kelt fel az asztaltól. :)