r
Nosalty Logó

Sish Kebab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Sish Kebab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 3717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    887 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    336.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3547 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 3717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A bárányhúst tisztítsuk meg, ügyelve arra, hogy ne távolítsuk el az összes faggyús részt, mert sütéskor kiszárad.
  2. Vágjuk kb. 2x2 cm-es kockákra (ha valaki csak médiumra szeretné sütni, lehet 3x3 cm-es is).
  3. Tegyük a páclébe, jól forgassuk át, majd az edényt lefedve tároljuk hűtőszekrényben minimum 4 óra hosszáig.
  4. Páclé elkészítése: Keverőtálba öntsünk 1 ek meleg vizet, szórjuk bele az őrölt sáfrányt, majd keverjük el, és kb. 5 percig hagyjuk állni.
  5. Majd adjuk hozzá a citromlét, olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, finomra vágott vöröshagymával, és babérlevéllel, valamint a citromhéj darabokkal ízesítsük, és jól keverjük össze.
  6. A paprikát, és a vöröshagymát daraboljuk kisebb, a hússal megegyező méretű kockákra (vöröshagymánál először hosszában, majd még egyszer hosszában, illetve kétszer keresztben kell elvégezni a vágást, akkor kapunk megfelelő darabokat, ami alkalmas a nyársalásra).
  7. Húzzuk nyársra a húsokat olyan módon, hogy minden húskocka után tegyünk fel egy paprika, illetve hagyma darabot is. Folytassuk addig, míg el nem fogy az összes alapanyag, és el nem készülnek a nyársak.
  8. Készítsük el gyorsan a kenővajat is: az evőkanálnyi meleg vízben keverjük el az őrölt sáfrányt, és hagyjuk szintén 5 percig állni. Közben egy gyorsforralóban olvasszunk vajat a citromlével együtt, végül öntsük hozzá a sáfrányos vizet, és jól keverjük össze.
  9. Kerti grill hiányában (sütési mód: közvetlen sütés, közepes hő) tegyünk a tűzhelyre egy bordázott rostlapot (lehetőleg öntött vasból, a teflon a célra alkalmatlan), és kis lángon melegítsük elő.
  10. A nyársakat tegyük a rostlapra, és süssük oldalanként kb. 2-4 percig, közben minden fordítás alkalmával kenegessük a vajas öntettel.
  11. Sütés után azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13127
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Ajánló

Köretként tzatzikit, illetve párolt jázminrizst készítettem, de kifogástalan egy pitában, salátával, vagy grillezett paprikával is. A pácolást leszámítva, nem egész egy óra leforgása alatt mindennel el lehet készülni, és valóban egy pompás, könnyű vacsorát lehet összedobni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sish Kebab
Kornél 167 recept

Nagyon szeretjük a bárányhúst, és gyönyörű lapockát kaptam délután a piacon. Miután gyors vacsorát kellett összehoznom mára, és már régen szerepelt a repertoárban, a kebab készítés tűnt az ideális megoldásnak. Mindent elmond az ételről, hogy mindkét gyermekem üres tányérral kelt fel az asztaltól. :)   

Hozzávalók

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...