r
Nosalty Logó

Sima lekváros fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sima lekváros fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 2869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 2869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kézmeleg tejhez adjuk az élesztőt, 1-2 csipet lisztet és cukrokat. Lazán elkeverjük, és félretesszük, amíg felfut.
  2. A puha vajat hozzáadjuk a liszthez, majd a tojássárgáját, a sót és az élesztős tejet is. Kézzel összedolgozzuk, a végén szépen össze fog állni. Ha túl nyúlós a tészta, lisztet kell kis adagokban hozzáadnunk. Ha túl kemény, azt kevés vízzel orvosolhatjuk. Konyharuhával lefedve ~1óra alatt kétszeres méretűre kelesztjük, ezalatt békében hagyjuk.
  3. A tésztát ~1 ujjnyi vastagra nyújtjuk, amiből közepes méretű pogácsaszaggatóval 5-8 db kört szaggathatunk ki, s közepén hüvelykujjunkkal finoman mélyedést formázunk. Letakarva félretesszük további 1/4 órát kelni, ezalatt egy mély serpenyőbe legalább 2 ujjnyi olajat forrósítunk.
  4. A fánkok mindkét felét a forró olajban 1-1 perc (vagy kevesebb!) alatt aranybarnára sütjük. Ha elég forró az olaj, tényleg 1+1 perc alatt kész! Lecsepegtetjük vagy papírtörlőre tesszük. Sűrű sárgabaracklekvárt halmozunk rá, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1882
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető fánk receptje; mindenféle gyümölcslekvárral kombinálható kelt tésztás csemege. Kicsi adag, 2-3 személy részére!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...