Sfogliatelle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
13g sertészsír113 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
A töltelékhez
-
7g tojássárgája21 kcal
-
22 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
42g tej23 kcal
-
13g cukor48 kcal
A kenéshez
-
7g tojásfehérje3 kcal
Összesen
603
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
75g sertészsír677 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g cukor290 kcal
A töltelékhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
133 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
250g tej140 kcal
-
75g cukor290 kcal
A kenéshez
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
3635
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
6.6g sertészsír60 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
44g finomliszt160 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
A töltelékhez
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
3.1g étkezési keményítő12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.5g narancshéj1 kcal
-
22g tej12 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
A kenéshez
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
Összesen
321
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
603
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.4 g
Zsír
-
Összesen 106.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1949.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 864 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 578.1 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 143.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 746 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 965 micro
Összesen
3635
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7.5 dkg sertészsír
-
2 db tojássárgája
-
50 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
7.5 dkg cukor
A töltelékhez
-
2 db tojássárgája
-
3.5 dkg étkezési keményítő
-
0.5 db vanília
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
2.5 dl tej
-
7.5 dkg cukor
A kenéshez
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- A disznózsírt a mélyhűtőben fagyosra dermesztjük.
- A tojássárgájákat kézi habverővel elhabarjuk 3/4 dl vízben.
- A lisztet egy nagy tálban összevegyítjük a sóval és a cukorral.
- A lisztes tálba belereszeljük a fagyos zsírt, aztán a lisztes keveréket minél gyorsabban összemorzsoljuk a zsírral. Apránként hozzáadjuk a vízzel habart tojássárgájákat, és az egészből tésztát gyúrunk.
- A tésztát enyhén lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és háromszor hajtogatjuk. Először vízszintes irányban képzeletben harmadoljuk a tésztát, és a felső harmadát ráhajtjuk a középsőre, erre pedig az alsó harmadát. 90 fokkal elfordítjuk, kinyújtjuk 1/2 cm vékonyra. Ha ez megvan, akkor harmadolva összehajtjuk úgy, ahogy az előbb tettük. Ez volt az első hajtogatási menet. Ezután a tésztát minden menet előtt elfordítjuk 90 fokkal, majd kinyújtjuk, a többi ugyanaz.
- A tésztát folpackba csomagolva 1 órát szobahőmérsékleten pihentetjük. Ettől megpuhul.
- Közben a töltelékhez a tojássárgájákat, az étkezési keményítőt, a fél vaníliarúd kikapargatott belsejét, a reszelt narancshéjat és a tejet kis edényben, kézi habverővel csomómentesre keverjük. Mérsékelt tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, elvegyítjük benne a cukrot. Átöntjük egy tálba, hogy mielőbb kihűljön.
- A tésztát enyhén lisztezett deszkán, a nyújtófával 2 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 50×40 cm-es téglalap lesz belőle. Fűrészfogú késsel 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, és azok közepébe 1-1 csapott ek tölteléket rakunk. A tésztanégyzetek széleit vékonyan megkenjük tojásfehérjével, amelyet előtte villával enyhén felvertünk, aztán mindegyiket félbehajtjuk, háromszög formájú tasakokat kapunk. Az összeérő tésztaszéleket összenyomjuk.
- A sütéshez 5 cm-es rétegben olajat forrósítunk, egy kb 24 cm-es serpenyőben. Beletesszük a fánkokat, és miután feljöttek az olaj felszínére, először 1,5 percig, majd fordítás után 1 perc alatt megsütjük őket.
- Sütés után papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat, és porcukorral megszórjuk. Kb 20 db lesz belőle.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3627
- Feltöltés dátuma: 2013. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A hagyományos szalagos fánk eddig nem sok sikerrel kecsegtetett, de ez valami hihetetlen finom, bár nem egyszerű elkészíteni, de megéri... Eredete: olasz fánk, Pugliából, bár ott fémkúp formákra csavarva szokás megsütni... A recept a Stahl magazin egyik tavaszi számából származik.