r
Nosalty Logó

Sfogliatelle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sfogliatelle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3635 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1949.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.1 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 3635 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A disznózsírt a mélyhűtőben fagyosra dermesztjük.
  2. A tojássárgájákat kézi habverővel elhabarjuk 3/4 dl vízben.
  3. A lisztet egy nagy tálban összevegyítjük a sóval és a cukorral.
  4. A lisztes tálba belereszeljük a fagyos zsírt, aztán a lisztes keveréket minél gyorsabban összemorzsoljuk a zsírral. Apránként hozzáadjuk a vízzel habart tojássárgájákat, és az egészből tésztát gyúrunk.
  5. A tésztát enyhén lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és háromszor hajtogatjuk. Először vízszintes irányban képzeletben harmadoljuk a tésztát, és a felső harmadát ráhajtjuk a középsőre, erre pedig az alsó harmadát. 90 fokkal elfordítjuk, kinyújtjuk 1/2 cm vékonyra. Ha ez megvan, akkor harmadolva összehajtjuk úgy, ahogy az előbb tettük. Ez volt az első hajtogatási menet. Ezután a tésztát minden menet előtt elfordítjuk 90 fokkal, majd kinyújtjuk, a többi ugyanaz.
  6. A tésztát folpackba csomagolva 1 órát szobahőmérsékleten pihentetjük. Ettől megpuhul.
  7. Közben a töltelékhez a tojássárgájákat, az étkezési keményítőt, a fél vaníliarúd kikapargatott belsejét, a reszelt narancshéjat és a tejet kis edényben, kézi habverővel csomómentesre keverjük. Mérsékelt tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, elvegyítjük benne a cukrot. Átöntjük egy tálba, hogy mielőbb kihűljön.
  8. A tésztát enyhén lisztezett deszkán, a nyújtófával 2 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 50×40 cm-es téglalap lesz belőle. Fűrészfogú késsel 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, és azok közepébe 1-1 csapott ek tölteléket rakunk. A tésztanégyzetek széleit vékonyan megkenjük tojásfehérjével, amelyet előtte villával enyhén felvertünk, aztán mindegyiket félbehajtjuk, háromszög formájú tasakokat kapunk. Az összeérő tésztaszéleket összenyomjuk.
  9. A sütéshez 5 cm-es rétegben olajat forrósítunk, egy kb 24 cm-es serpenyőben. Beletesszük a fánkokat, és miután feljöttek az olaj felszínére, először 1,5 percig, majd fordítás után 1 perc alatt megsütjük őket.
  10. Sütés után papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat, és porcukorral megszórjuk. Kb 20 db lesz belőle.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3616
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos szalagos fánk eddig nem sok sikerrel kecsegtetett, de ez valami hihetetlen finom, bár nem egyszerű elkészíteni, de megéri... Eredete: olasz fánk, Pugliából, bár ott fémkúp formákra csavarva szokás megsütni... A recept a Stahl magazin egyik tavaszi számából származik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...