r
Nosalty Logó

Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

Összesen 491 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

Összesen 2461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

Összesen 185 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 491 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 2461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertéscombot készítsük elő. Egy jó éles késsel vágjuk be kb. 1,5 cm vastagon, mintha szeletet vágnánk, ügyelve azonban, hogy ne vágjuk végig.
  2. Nyissuk ki a levágott részt, majd ugyanígy járjunk el a megmaradt vastagabb húsrész esetében a következő vágásnál is. Az eljárás hasonló, mint a nyitott szeletelés, csak ez esetben nem duplán szeletelünk.
  3. Ha jól végeztük a vágást, a húst ki tudjuk szépen teríteni. A vágások végeinél ha szükséges, húsklopfolóval igazítsunk utána, hogy egyforma legyen a vastagság.
  4. A koriander- és köménymagot mozsárban zúzzuk össze, majd az összenyomott fokhagymával együtt dörzsöljük a húsba. Sózzuk és borsozzuk, majd kenjük be vékonyan mustárral.
  5. Ha megvagyunk, csavarjuk fel a húst, mint a roládot, majd húskötöző zsineg segítségével hurokkötéssel rögzítsük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk. Kenjük meg a húst a mézes öntet felével.
  6. Ezután a sütőedénybe tegyünk két kanál olvasztott zsírt, egy deci vizet, a félbevágott vöröshagymát, fektessük bele a húst, és fedjük le alufóliával.
  7. A sütőt állítsuk a megadott hőfokra, és pároljuka hústmásfél órán keresztül a sütőben.
  8. Az idő lejártával vegyük le a fóliát, és süssük kívülről is pirosra a húst. Közben kenegessük a maradék mézes szósszal, egyfajta kérget süssünk a hús felszínére.
  9. Amikor a hús megsült, vegyük ki egy tálra, majd a sütőedényt tegyük gázláng fölé, és a pecsenyelevet forraljuk fel, majd lassan sűrítsük be.
  10. A végén a felesleges zsírt szedjük le, és szűrjük át egy csészébe.
  11. A húst szeleteljük, és tálaljuk a pecsenyelével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2455
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Ez a recept arra az esetre tökéletes, ha kicsit szeretnénk szakítani a szokványokkal. Ha a húst megnyitottuk, olyan fűszerezést használhatunk, amihez éppen kedvünk van, a lehetőségek tárháza végtelen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben
Kornél 167 recept

Nálunk a gyerekek mindent szeretnek, ami mézes-mustáros alkotóelemeket tartalmaz. Azt gondoltam, ha a húst megnyitom, jobban lehet majd fűszerezni, ízletesebb lesz a sütés után. Az összhatás végül is sikerült, egy pikáns omlós sült lett a végeredmény. 

Hozzávalók

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...