Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
200g sertéscomb364 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
6g disznózsír54 kcal
-
20g víz0 kcal
A mézes-mustáros öntethez
-
5g méz15 kcal
-
1 kcal
-
2g szójaszósz1 kcal
-
5g olívaolaj42 kcal
Összesen
491
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
100g víz0 kcal
A mézes-mustáros öntethez
-
25g méz76 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
2461
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
76g sertéscomb138 kcal
-
0.4g koriandermag1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.8g dijoni mustár0 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
2.3g disznózsír21 kcal
-
7.6g víz0 kcal
A mézes-mustáros öntethez
-
1.9g méz6 kcal
-
0.8g dijoni mustár0 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
Összesen
185
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 893.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 178.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
491
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.8 g
Zsír
-
Összesen 162 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 659 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4468.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 2256 mg
-
Nátrium 1522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 893.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 727 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
2461
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 kg sertéscomb
-
1 ek koriandermag
-
1 ek köménymag
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 ek dijoni mustár
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek disznózsír
-
1 dl víz
A mézes-mustáros öntethez
-
1 ek dijoni mustár
-
1 ek szójaszósz
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A húshoz
- A sertéscombot készítsük elő. Egy jó éles késsel vágjuk be kb. 1,5 cm vastagon, mintha szeletet vágnánk, ügyelve azonban, hogy ne vágjuk végig.
- Nyissuk ki a levágott részt, majd ugyanígy járjunk el a megmaradt vastagabb húsrész esetében a következő vágásnál is. Az eljárás hasonló, mint a nyitott szeletelés, csak ez esetben nem duplán szeletelünk.
- Ha jól végeztük a vágást, a húst ki tudjuk szépen teríteni. A vágások végeinél ha szükséges, húsklopfolóval igazítsunk utána, hogy egyforma legyen a vastagság.
- A koriander- és köménymagot mozsárban zúzzuk össze, majd az összenyomott fokhagymával együtt dörzsöljük a húsba. Sózzuk és borsozzuk, majd kenjük be vékonyan mustárral.
- Ha megvagyunk, csavarjuk fel a húst, mint a roládot, majd húskötöző zsineg segítségével hurokkötéssel rögzítsük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk. Kenjük meg a húst a mézes öntet felével.
- Ezután a sütőedénybe tegyünk két kanál olvasztott zsírt, egy deci vizet, a félbevágott vöröshagymát, fektessük bele a húst, és fedjük le alufóliával.
- A sütőt állítsuk a megadott hőfokra, és pároljuka hústmásfél órán keresztül a sütőben.
- Az idő lejártával vegyük le a fóliát, és süssük kívülről is pirosra a húst. Közben kenegessük a maradék mézes szósszal, egyfajta kérget süssünk a hús felszínére.
- Amikor a hús megsült, vegyük ki egy tálra, majd a sütőedényt tegyük gázláng fölé, és a pecsenyelevet forraljuk fel, majd lassan sűrítsük be.
- A végén a felesleges zsírt szedjük le, és szűrjük át egy csészébe.
- A húst szeleteljük, és tálaljuk a pecsenyelével.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2455
- Feltöltés dátuma: 2012. március 18.
Ajánló
Ez a recept arra az esetre tökéletes, ha kicsit szeretnénk szakítani a szokványokkal. Ha a húst megnyitottuk, olyan fűszerezést használhatunk, amihez éppen kedvünk van, a lehetőségek tárháza végtelen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Nálunk a gyerekek mindent szeretnek, ami mézes-mustáros alkotóelemeket tartalmaz. Azt gondoltam, ha a húst megnyitom, jobban lehet majd fűszerezni, ízletesebb lesz a sütés után. Az összhatás végül is sikerült, egy pikáns omlós sült lett a végeredmény.