r
Nosalty Logó

Sertésszűz Wellington módra gombamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertésszűz Wellington módra gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz:

A gombapéphez:

A csomagoláshoz:

A gombamártáshoz:

Összesen 890 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz:

A gombapéphez:

A csomagoláshoz:

A gombamártáshoz:

Összesen 3556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz:

A gombapéphez:

A csomagoláshoz:

A gombamártáshoz:

Összesen 118 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 890 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7425.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    534 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    4339 mg
  • Nátrium
    1578 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1954.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    1471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2748 micro
Összesen 3556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A húshoz:

A gombapéphez:

A csomagoláshoz:

A gombamártáshoz:

Elkészítés

A húshoz:

  1. A húsról leszedegetjük a hártyákat, megsózzuk, megborsozzuk, és szobahőmérsékletűre hagyjuk melegedni.
  2. A zsírt megforrósítjuk egy serpenyőben. A húst belerakjuk, forgatjuk, és hagyjuk kérget kapni. Kivesszük, és kötözővel 2-4 cm-enként erősen megkötözzük.
  3. Egy tepsibe öntjük a zsírt, amiben a húst pirítottuk, és hozzáadunk 1 dl vizet, ebbe rakjuk a húst, és fóliával lefedve 160 C-on alsó-felső sütésen addig sütjük, amíg a hús maghőmérséklete el nem éri a 75-77 C-ot (ha nincs hőmérőnk, akkor körülbelül félig süssük meg).
  4. Ha kész, kivesszük, és eloldjuk a spárgát.

A gombapéphez:

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, és aprítógépben a fűszerekkel péppé daráljuk. Az olívaolajat megforrósítjuk, belerakjuk a gombát, és addig sütjük, amíg ki nem szárad teljesen.

A csomagoláshoz:

  1. Egy nagyobb darab folpackot kiterítünk az asztalra. Erre rárakjuk szeletenként a sonkát, arra a gombapépet ellapítva, és rá a húst. Feltekerjük, és 1 éjszakán át hűtőben érleljük.
  2. Másnap kiterítjük a leveles tésztát, kicsomagoljuk a húst, papírtörlővel óvatosan leitatgatjuk a vizet róla. Becsomagoljuk a leveles tésztába, a két végét is behajtogatjuk.
  3. Kés fokával mintázzuk a tetejét, és az oldalát megszurkáljuk villával. Egy tepsibe süteményrácsot teszünk, és arra rakjuk a húst.
  4. 160 C-on addig sütjük, amíg a hús maghőmérséklete el nem éri a 45-50 C-ot (ha nincs hőmérőnk, akkor addig, amíg a tészta egy kicsit kezd megpirulni). Ha elérte a hőfokot, akkor a tojást felverjük, és lekenjük vele. Visszatesszük, és addig sütjük, amíg a hús maghőmérséklete el nem éri a 80-83 C-ot (ha nincs hőmérőnk, akkor addig, amíg aranybarnára nem sül).
  5. Kivesszük, és hagyjuk 15-20 percet állni, utána szeleteljük.

A gombamártáshoz:

  1. A vajat megolvasztjuk, és rászórjuk a lisztet, megpirítjuk a lisztet, és felöntjük vízzel és a tejjel.
  2. A gombát megmossuk, és vékonyra szeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. Belerakjuk a mártásba, és fűszerezzük. Ha szükséges, még adhatunk hozzá vizet. 10 percig folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük.
  3. A hússal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2684
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közeleg a húsvét, arra is jó. Szerintem ez a legjobb, amit valaha is kóstoltam. Nem egyszerű az elkészítése, de megéri.

Hozzávalók

A húshoz:

A gombapéphez:

A csomagoláshoz:

A gombamártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...