r
Nosalty Logó

Sertésszűz póréöntettel, serpenyős újkrumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Sertésszűz póréöntettel, serpenyős újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Összesen 647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Összesen 1938 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Összesen 111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2959 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3382 micro
Összesen 1938 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az újkrumplikat egy tál vízbe tesszük, kiskéssel lekapargatjuk a héjukat, majd tiszta vízbe helyezzük őket főzésig. Jó sós vízben forrástól számítva 15-20 perc alatt megfőzzük őket.
  3. Közben a húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és szükség esetén kettévágjuk, hogy beleférjen egy serpernyőbe.
  4. A serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a hús külsejét.
  5. Áthelyezzük egy tepsire, s a forró sütőbe tolva 30-35 perc alatt átsütjük. Időnként meglocsoljuk a levével. Félidőben meg is fordíthatjuk.
  6. Közben a pórét alaposan megmossuk és felkarikázzuk. A fokhagymát apróra vágjukk.
  7. A margarint összeolvasztjuk az olívaolajjal, rádobjuk a hagymákat és a kakukkfüvet, 3-4 percig pároljuk.
  8. Ráöntjük a tejet és a tejszínt, 6-8 percig főzzük még. (Ha esetleg túl híg, kis liszttel sűríthetjük.)
  9. Végül elkészítjük a serpenyős krumplit: a megfőtt újburgonyákat rusztikus darabokra vágjuk, a zsiradékot, melyben a hús sült, 1 ek margarin hozzáadásával újra felforrósítjuk. Ebben jól lesütve kb. 10 perc alatt átpirítjuk a krumplikat.
  10. Mikor a hús kész, kivesszük a sütőből, majd 5 perc elteltével felszeleteljük és szépen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18856
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Házigazda apukám hozatott egy darab szép sertésfilét, aztán jól itt hagyta a hűtőben... Én rögtön mondtam, hogy sebaj, eláll az, amíg visszaér (vákumban lakott ugyanis a husi), én disznót nem sütök, mivel nem tudok, és nem is szeretem. Aztán valahogy a hét folyamán kiürült a hűtő, csak a malacka árválkodott már benne, én meg elkezdtem olvasgatni a sertésszűz műfajában, s ma estére rászántam magam, hogy mégiscsak elkészítem azt a filét. Több receptből szedtem össze a kombót (a póréöntet forrása a BBC Food oldala), de igencsak jól sikerült. A lepirított újkrumplit régóta a gasztronómia egyik csúcsának tartom, és a krémes póré is finom. Sőt, kiderült, hogy én tulajdonképpen szeretem a sertéshúst - csak zsír ne legyen rajta. Ezen aztán nem volt! Egészen olyan lett, mint a nagypapám flekkenje!

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...