r
Nosalty Logó

Sertéssült barnamártással és burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertéssült barnamártással és burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hús

mártás

köret

Összesen 1234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hús

mártás

köret

Összesen 4934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hús

mártás

köret

Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    346.1 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11108.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    4220 mg
  • Nátrium
    5033 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2699.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 4934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

hús

mártás

köret

Elkészítés

hús

  1. A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk.
  2. A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a bőrös részét négyzetrácsosan beirdaljuk. A vöröshagymát negyedekre, a burgonyát kockára vágjuk.
  3. A száraz fűszereket összekeverjük, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. A résekbe fokhagymát tömünk. Mellé dobjuk a hagymákat, és egy órára hűtőbe tesszük.
  4. A tepsibe zsírt teszünk, ráfektetjük a húst, mellészórjuk a hagymákat, majd aláöntjük a sört. 200 fokon, lefedés nélkül sütni kezdjük. Sütés közben gyakran locsolgatjuk. Közben odatesszük a burgonyát sós vízben.
  5. Ha puha a hús, akkor az alatta marad léből elkészítjük a barnamártást. A léhez adjuk a paradicsompürét, bort, szójaszószt, botmixerrel krémesítjük, és átszűrjük.
  6. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk ez előbbi keveréket. Addig forraljuk, amíg fele mennyiség nem lesz. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat.
  7. A burgonyapürét ízlés szerint készítsük. Együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 16447
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam a szokásos sertéssültet az asztalra tenni. Kedves barátnőm adta az ötletet a barnamártáshoz. Köszönet érte Neki! 

Hozzávalók

hús

mártás

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...