Sertéssült barnamártással és burgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
hús
-
375g sertéscomb683 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
125g sör54 kcal
mártás
-
3 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
125g alaplé9 kcal
köret
Összesen
1234
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
hús
-
1500g sertéscomb2730 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
500g sör215 kcal
mártás
-
13 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
500g alaplé35 kcal
köret
Összesen
4934
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
hús
-
31.8g sertéscomb58 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
-
10.6g sör5 kcal
mártás
-
0.3g sűrített paradicsom0 kcal
-
2.1g vörösbor2 kcal
-
0.2g szójaszósz0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
10.6g alaplé1 kcal
köret
Összesen
104
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.5 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2777.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1055 mg
-
Nátrium 1258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 674.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
1234
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 346.1 g
Zsír
-
Összesen 233 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11108.6 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 820 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 655 mg
-
Foszfor 4220 mg
-
Nátrium 5033 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2699.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 316 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 1309 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
4934
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 98 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
hús
-
1.5 kg sertéscomb
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kávéskanál flekken fűszerkeverék
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
2 fej fokhagyma
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek sertészsír
-
5 dl sör
mártás
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 dl vörösbor
-
1 ek szójaszósz
-
1 csapott ek cukor
-
1 ek vaj
köret
Elkészítés
hús
- A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk.
- A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a bőrös részét négyzetrácsosan beirdaljuk. A vöröshagymát negyedekre, a burgonyát kockára vágjuk.
- A száraz fűszereket összekeverjük, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. A résekbe fokhagymát tömünk. Mellé dobjuk a hagymákat, és egy órára hűtőbe tesszük.
- A tepsibe zsírt teszünk, ráfektetjük a húst, mellészórjuk a hagymákat, majd aláöntjük a sört. 200 fokon, lefedés nélkül sütni kezdjük. Sütés közben gyakran locsolgatjuk. Közben odatesszük a burgonyát sós vízben.
- Ha puha a hús, akkor az alatta marad léből elkészítjük a barnamártást. A léhez adjuk a paradicsompürét, bort, szójaszószt, botmixerrel krémesítjük, és átszűrjük.
- A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk ez előbbi keveréket. Addig forraljuk, amíg fele mennyiség nem lesz. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat.
- A burgonyapürét ízlés szerint készítsük. Együtt tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 16447
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem akartam a szokásos sertéssültet az asztalra tenni. Kedves barátnőm adta az ötletet a barnamártáshoz. Köszönet érte Neki!