r
Nosalty Logó

Sertésragu Angelika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertésragu Angelika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    307.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    862.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 3433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    333 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, majd szélesebb csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát szétnyomkodjuk, a kapribogyót, az ecetes uborkát és a petrezselymet finomra vágjuk.
  2. A húst forró olajba átsütjük, hozzáadjuk a hagymát, aranysárgára pirítjuk. Kevés folyadékkal felöntjük, és sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával és a sűrített paradicsommmal fűszerezzük.
  3. A tejfölt a liszttel és kevés cayenne-borssal simára keverjük, és ha a hús megpuhult, ezzel sűrítjük be a ragut. A finomra vágott kapribogyót, ecetes uborkát és petrezselymet hozzáadjuk, és még 10 percig pároljuk. Ha szükséges, végül még borssal, ecettel, sóval ízesíthetjük.
  4. Köretnek főtt tésztát vagy rizst és friss salátát adhatunk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5715
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsófi lányom kívánságára készült nálunk először ez az étel. Fruzsi barátnőjénél töltött hétvégén evett ilyet, és addig "szekált", amíg el nem kértem Vera barátnőmtől a receptjét. Nem bántam meg! Nagyon ízletes étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...