r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt tarjából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Heni0326
Sertéspörkölt tarjából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölthöz:

nokedlihez:

Összesen 972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölthöz:

nokedlihez:

Összesen 3882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölthöz:

nokedlihez:

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.5 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8398.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    4608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1651.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1085 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 3882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

pörkölthöz:

nokedlihez:

Elkészítés

pörkölthöz:

  1. A tarját megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A zsírt beletesszük egy nem teflonos lábosba, lényeg, hogy tudjon benne pirulni. A tűzhelyet maximum fokozatra állítjuk. A hagymát, zöldségeket felkockázzuk.
  2. A húst elkezdjük legnagyobb lángon pirítani a zsíron, az a lényeg, hogy sercegjen, hogy az ízét bezárjuk a húsba. Ha itt-ott odapirult, akkor hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, majd ha ezzel is pirítjuk pár percig, majd jöhetnek a zöldségek (paradicsom, paprika, hegyes erős). Ezek után befűszerezzük (só, bors, babérlevél, petrezselyem, majoranna), egyedül az őrölt pirospaprikát nem adjuk hozzá.
  3. Amint elfövi a levét, folyamatosan kevés vizet adagolunk hozzá, éppen csak piruljon, ezt megtesszük 3-4x.
  4. Amint már úgy érezzük, kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a pirospaprikát is, és bő lével engedjük fel, éppen ellepje a víz a húsokat. Lefedjük fedővel, és takarékon főzzük kb. 30-40 percig, néha megkevergetve.
  5. Ha úgy érezzük puha, hozzáadjuk a vörösbort és a vajat, ezek után még főzzük 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon és a vaj elolvadjon.

nokedlihez:

  1. Közben megcsináljuk a nokedlit: a hozzávalókat összekeverjük. Sűrű, csomós masszát kell kapnunk, nem kell teljesen kidolgozni.
  2. Ha megvan, forrásban lévő vízbe szaggatjuk bele, és ha feljön a tetejére, kivesszük szűrővel (ez kb. 7-8 perc főzés takarékon). Ha megfőtt, átszűrjük, és hideg víz alá tesszük, majd egy külön tálba tesszük, és fedő alatt tartjuk, amíg megfő a pörkölt.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 29428
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Heni0326 1 recept

Sertéspörkölt tarjából? - Igen!

Hozzávalók

pörkölthöz:

nokedlihez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...