r
Nosalty Logó

Sertésmájjal töltött dagadó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Sertésmájjal töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 9394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 1567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    273.1 g

Zsír

  • Összesen
    843.8 g
  • Telített zsírsav
    283 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    3977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13581 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3900 micro
Összesen 9394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a májat botmixerrel kipürésítjük.
  2. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, a májat, a felaprított petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk. A húst kívül-belül besózzuk.
  3. Egy tepsibe 1 deci olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8750
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyobb ünnepek esetén készítem, mikor összejön a család. Sertéshús kedvelőknek igazán ízletes, finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...