r
Nosalty Logó

Sertéskaraj olasz módra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Keca
Sertéskaraj olasz módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7372 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szelet húsokat sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukon megszórjuk liszttel, melyet tenyérrel enyhén a húsra simítunk.
  2. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd lesütjük rajta a húsokat. 1-2 perc sütés/oldal elegendő. A hússzeleteket egy tepsibe fektetjük, és félretesszük.
  3. A hagymás serpenyőbe lisztet szórunk (igény esetén pótoljuk az olaj mennyiségét), világos rántást készítünk, melyet felhúzunk a paradicsom sűrítménnyel.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Egy jó csipet cukrot is tehetünk hozzá (függ a paradicsom sűrítmény ízétől), és összeforraljuk.
  5. A vízzel felhúzzuk a mártást, és újraforraljuk.
  6. Leöntjük a hússzeleteket a mártással, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25144
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 13.

Ajánló

Egy testesebb, fehér, száraz bort ajánlok hozzá. Például: Simon Egri Leányka

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amennyiben selymesebb mártást szeretnénk, elkészülés után vegyük ki a húsokat, és botmixerrel elegyítsük azt. Spagettivel (olasz módon), vagy burgonyás köretekkel tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...