r
Nosalty Logó

Sertéskaraj mézes mártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Skorpió
Sertéskaraj mézes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 305 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2435 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 127 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 305 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4325.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 2435 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst a csontok mellett vágjuk darabokra.
  2. Tegyük rozsdamentes edénybe, és öntsük le 1 pohár borral, és olajjal, sóval, borssal és szórjuk meg kakukkfűvel. A hűtőben legalább 12 órán keresztül pácoljuk (a pácolásnakérdemes előző este nekilátni).
  3. A karajszeleteket süssük 30 percig.
  4. A mázhoz a hozzávalókat keverjük össze.
  5. A karajszeleteket vegyük ki a sütőből, és a mázzal vonjuk be (pl: szilikonecsettel), majd süssük még 12 percig.
  6. Tálalás előtt díszíthetjük vékony újhagyma csíkokkal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6700
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Ajánló

Hidegen friss salátával, melegen burgonyával tálalhatjuk különféle módokon. Külön köszönet mumuská-nak, mivel a Svéd burgonyájával is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéskaraj mézes mártásban
Skorpió 49 recept

Ezt a receptet az Aranykukta receptsorozat Svédasztal című kötetében találtam.  Először a lányom ballagására készítettem hidegtálhoz. Akkor nagyon sötét házi borral pácoltam. Az eredmény szinte fekete husi lett, de nagyon finom volt az íze és omlós. A házi finnyással (ő a párom) megkóstoltattam: ugyan finom, de úgy néz ki, mintha szénné égettem volna. De a kóstolás után azt mondta, nyugodtan tedd csak a vendégek elé, meglátod semmi sem marad belőle, mert olyan finom! Hát úgy lett! Most bolti vörösborral pácoltam, így már színre is szép lett.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...