Sertéskaraj mézes mártásban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
188g csontos sertéskaraj239 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
18 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g újhagyma2 kcal
A mártáshoz
Összesen
305
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
1500g csontos sertéskaraj1913 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
A mártáshoz
Összesen
2435
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
78.7g csontos sertéskaraj100 kcal
-
10.5g száraz vörösbor9 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g újhagyma1 kcal
A mártáshoz
Összesen
127
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 131.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 452 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
305
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235.4 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4325.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 2397 mg
-
Nátrium 904 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1048.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 678 micro
Összesen
2435
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 190 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1.5 kg csontos sertéskaraj
-
2 dl száraz vörösbor
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek kakukkfű
-
só ízlés szerint
A mártáshoz
Elkészítés
A húshoz
- A húst a csontok mellett vágjuk darabokra.
- Tegyük rozsdamentes edénybe, és öntsük le 1 pohár borral, és olajjal, sóval, borssal és szórjuk meg kakukkfűvel. A hűtőben legalább 12 órán keresztül pácoljuk (a pácolásnakérdemes előző este nekilátni).
- A karajszeleteket süssük 30 percig.
- A mázhoz a hozzávalókat keverjük össze.
- A karajszeleteket vegyük ki a sütőből, és a mázzal vonjuk be (pl: szilikonecsettel), majd süssük még 12 percig.
- Tálalás előtt díszíthetjük vékony újhagyma csíkokkal.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6700
- Feltöltés dátuma: 2010. október 21.
Ajánló
Hidegen friss salátával, melegen burgonyával tálalhatjuk különféle módokon. Külön köszönet mumuská-nak, mivel a Svéd burgonyájával is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Skorpió
49 recept
Ezt a receptet az Aranykukta receptsorozat Svédasztal című kötetében találtam. Először a lányom ballagására készítettem hidegtálhoz. Akkor nagyon sötét házi borral pácoltam. Az eredmény szinte fekete husi lett, de nagyon finom volt az íze és omlós. A házi finnyással (ő a párom) megkóstoltattam: ugyan finom, de úgy néz ki, mintha szénné égettem volna. De a kóstolás után azt mondta, nyugodtan tedd csak a vendégek elé, meglátod semmi sem marad belőle, mert olyan finom! Hát úgy lett! Most bolti vörösborral pácoltam, így már színre is szép lett.