r
Nosalty Logó

Sertéshúscsíkok tejszínes-pestós mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sertéshúscsíkok tejszínes-pestós mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Összesen 545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Összesen 2188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4104 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Elkészítés

A zöldségek előkészítéséhez

  1. A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárítjuk, majd kb. 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben 1 ek forró olajban a gombát adagonként megpirítjuk, kivesszük.
  3. A serpenyőbe öntünk 1 ek olajat, a hagymát és a paprikát megdinszteljük, kivesszük.
  4. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Az összes húst a hagymával, paprikával és gombával együtt a serpenyőbe tesszük, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel.
  6. Hozzákavarunk 1 ek pestót, felfőzzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  7. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákavarunk 1-2 ek pestót.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3778
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kicsit időigényes, de megéri elkészíteni. Tálaljuk szélesmetélttel.

Hozzávalók

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...