Sertéshúscsíkok tejszínes-pestós mártásban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A zöldségek előkészítéséhez
-
94g gomba20 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
35 kcal
A hús előkészítéséhez
Az összefőzéshez
-
6g finomliszt20 kcal
-
8g pesto29 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
Összesen
545
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A zöldségek előkészítéséhez
-
375g gomba80 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A hús előkészítéséhez
Az összefőzéshez
-
23g finomliszt82 kcal
-
30g pesto117 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
Összesen
2188
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A zöldségek előkészítéséhez
-
17g gomba4 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
5.4g kápia paprika1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A hús előkészítéséhez
-
33.9g sertéshús56 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az összefőzéshez
-
1g finomliszt4 kcal
-
1.4g pesto5 kcal
-
13.6g főzőtejszín18 kcal
-
22.6g marha alaplé0 kcal
Összesen
98
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 317.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
545
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187 g
Zsír
-
Összesen 133.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4104 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 2291 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1270.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1665 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
2188
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
A zöldségek előkészítéséhez
-
375 g gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db kápia paprika
-
2 ek napraforgó olaj
A hús előkészítéséhez
-
750 g sertéshús
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az összefőzéshez
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
300 ml főzőtejszín
-
500 ml marha alaplé
Elkészítés
A zöldségek előkészítéséhez
- A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárítjuk, majd kb. 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk.
- Egy serpenyőben 1 ek forró olajban a gombát adagonként megpirítjuk, kivesszük.
- A serpenyőbe öntünk 1 ek olajat, a hagymát és a paprikát megdinszteljük, kivesszük.
- A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- Az összes húst a hagymával, paprikával és gombával együtt a serpenyőbe tesszük, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel.
- Hozzákavarunk 1 ek pestót, felfőzzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
- Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákavarunk 1-2 ek pestót.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3759
- Feltöltés dátuma: 2013. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy kicsit időigényes, de megéri elkészíteni. Tálaljuk szélesmetélttel.