Sertéscsülkös marhapörkölt
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Misi apa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g marhahús426 kcal
-
120g sertéscsülök167 kcal
-
70g füstölt szalonna459 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
120g paradicsom22 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
1 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
Összesen
1180
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
3000g marhahús4260 kcal
-
1200g sertéscsülök1668 kcal
-
700g füstölt szalonna4585 kcal
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
1200g paradicsom216 kcal
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
12 kcal
-
90g fokhagyma121 kcal
-
9g majoranna24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g száraz vörösbor410 kcal
Összesen
11793
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
36.3g marhahús51 kcal
-
14.5g sertéscsülök20 kcal
-
8.5g füstölt szalonna55 kcal
-
12.1g vöröshagyma4 kcal
-
14.5g paradicsom3 kcal
-
6g zöldpaprika1 kcal
-
0.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
Összesen
141
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 76.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1620.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 955 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 576.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 1112 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 3088 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
1180
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 898.1 g
Zsír
-
Összesen 763.9 g
-
Telített zsírsav 272 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 350 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 3039 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16200.6 g
-
Cink 148 mg
-
Szelén 1166 mg
-
Kálcium 1045 mg
-
Vas 105 mg
-
Magnézium 1266 mg
-
Foszfor 9551 mg
-
Nátrium 2907 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 5765.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1103 micro
-
B6 vitamin: 31 mg
-
B12 Vitamin: 141 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 638 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 286 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 631 micro
-
Kolin: 3404 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1411 micro
-
β-karotin 11125 micro
-
β-crypt 1025 micro
-
Likopin 30876 micro
-
Lut-zea 6125 micro
Összesen
11793
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 373 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg füstölt szalonna
-
1 kg vöröshagyma
-
1.2 kg paradicsom
-
0.5 kg zöldpaprika
-
1 db hegyes erős paprika
-
1.5 fej fokhagyma
-
3 ek majoranna
-
2 ek kakukkfű
-
5 db babérlevél
Elkészítés
- A marhahúst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A sertéscsülköt kicsontozzuk, és ezt is kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk bőröstől.
- A szalonnát és a vöröshagymát kisseb kockára vágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk, és a paprikát karikára (a paradicsom héját forró vízbe mártás után könnyen le lehet húzni, ha valaki így szereti).
- A szalonnát egy megfelelő méretű edénybe vagy bográcsba üvegesnél egy picit tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük (elképzelhető, hogy a hagyma igényel még némi zsiradékot, ezt sertészsírral, pótolhatjuk).
- Ekkor hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk csak türelmesen, míg a hús levet nem ereszt. Most jöhetnek a fűszerek (a pirospaprika kivételével).
- Egy kis ideig rotyogtatjuk velük, és hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, az egészet alaposan átkeverjük, és hagyjuk, hogy a paradicsom és a paprika levet engedjen.
- A pörköltre mindig oda kell figyelni, hogy elegendő lé legyen alatta, de mindig csak annyi, hogy éppen ellepje. (Ezt eleinte víz hozzáadásával pótolhatjuk.)
- Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, az utolsó felöntést a vörösborral tegyük meg, ezzel egy kevés ideig rotyogtatjuk, majd a pörkölt tetején lévő zsiradékra rászórjuk a pirospaprikát, és hagyjuk, hogy feloldjon. Ezt követően óvatosan átkeverjük, majd sűrű szaftjára visszaforraljuk. Vigyázzunk, hogy nehogy leégjen.
- Ezzel el is készült a pörköltünk, friss parasztkenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 35952
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.
Ajánló
Héjában főtt egész apró burgonyával, kovászos uborkával, friss parasztkenyérel. Egri bikavérrel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Misi apa
7 recept
A kollégáimmal és barátaimal szoktuk együtt elkészíteni, remek hangulatban és eszméletlen nagyokat eszünk belőle!