Sertés szűzpecsenye édes-savanyú mártásban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
14 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
16 kcal
-
12 kcal
-
71 kcal
-
2 kcal
-
50g ananászkonzerv30 kcal
-
75g zöldség alaplé5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
0 kcal
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g sertés szűzpecsenye273 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
29 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
31 kcal
-
25 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4 kcal
-
100g ananászkonzerv60 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vörösborecet2 kcal
-
0 kcal
Összesen
759
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
24.3g sertés szűzpecsenye26 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
16.5g sárgarépa6 kcal
-
3 kcal
-
2 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.5g sűrített paradicsom0 kcal
-
9.7g ananászkonzerv6 kcal
-
14.6g zöldség alaplé1 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g vörösborecet0 kcal
-
0 kcal
Összesen
73
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1353.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 784 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 332.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 715 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2641 micro
-
β-karotin 7140 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 720 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2707.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 784 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 665.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1430 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5281 micro
-
β-karotin 14280 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 1440 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
759
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 513 micro
-
β-karotin 1388 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 140 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
250 g sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 db sárga kaliforniai paprika
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 ek napraforgó olaj
-
100 g ananászkonzerv
-
150 ml zöldség alaplé
-
1 ek cukor
-
2 ek vörösborecet
Elkészítés
- A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, kockákra vágjuk. A pácléhez a szójaszószt sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a húsra, és legalább egy órát hagyjuk pácolódni. A lisztet elkeverjük a keményítővel, és megforgatjuk benne a húst.
- A hagymát, paprikát és sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, vékony csíkokra vágjuk.
- A húst az olajban kb. 5 perc alatt átsütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a sárgarépát kb. 3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a paprikát, és további 2 percig sütjük.
- Hozzákeverjük a paradicsomot, ananászt, levest, ecetet, sambal oelekot és a cukrot. Lassú tűzőn kb. 2 percig főzzük. A húst a mártásban felmelegítjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3289
- Feltöltés dátuma: 2013. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártást besűríthetjük kevés hideg vízzel elkavart étkezési keményítővel (kb. ½ tk). A mártást ízesíthetjük egy gerezd áttört fokhagymával is. Elkészíthetjük csirkemell filével is.