r
Nosalty Logó

Semlor - marcipános, tejszínhabos zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Semlor - marcipános, tejszínhabos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Összesen 8651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    451 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5976.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    997.5 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 8651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az élesztőt morzsoljuk egy konyhai robotgép táljába, adjuk hozzá az összes többi hozzávalót (kivéve a tojást!), minden legyen szobahőmérsékletű. Kis fokozaton keverjük 3 percig, majd újabb 5 percig nagy fokozaton. (Ha nincs konyhai robotgépünk, természetesen kézzel is gyúrhatjuk, de a tésztát nagyon selymesre kell kidolgozni, így könnyebb géppel.) Letakarva pihentessük 1 órát, míg duplájára nő.
  2. Tegyük lisztezett felületre, osszuk 20 darabra, gömbölyítsük gombóccá (érdemes előtte lemérni a tészta súlyát, és elosztani 20-szal, így egyenlő méretű gombócaink lesznek). Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire (hagyjunk helyet, mert nőni fognak), majd letakarva kelesszük még 30 percig.
  3. Süssük 220 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig. Amint kivettük a zsömléket a sütőből, azonnal kenjük meg őket a felvert tojással, hogy szép csillogóak legyenek.
  4. Ha kicsit kihűltek, vágjuk le a tetejüket, csipegessük ki a belsejük felét. A darált mandulát keverjük el a porcukorral, öntsük hozzá a tejszínt és a konyakot, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a zsemlékből kiszedett darabkákat, és dolgozzuk össze. Töltsük vissza a zsemlékbe.
  5. A tejszínt verjük habbá a porcukorral, kanalazzuk a mandulamassza tetejére. Tegyük vissza a tetejét, végül szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2103
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semlor, más néven Selma, egy tradicionális svéd duci puffancs, amit Kövér Keddre készítenek. Járjatok utána, miért pont ezt a napot választották hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...