r
Nosalty Logó

Scratch Brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Scratch Brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 5567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5122.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    973 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    990.5 g
  • Cukor
    638 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 5567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábosban keverjük össze a 1/3 csésze lisztet (kb. 5 dkg) a vízzel. Főzzük közepes lángon míg be nem sűrűsödik. Töltsük át egy tálba és tegyük félre hűlni.
  2. Egy kisebb lábosba olvasszuk meg a vajat. Amikor a vaj megolvadt adjuk hozzá a kakaót és keverjük addig míg egyenletessé és simává nem vált. Tegyük félre hűlni.
  3. Verjük fel a cukrot és a vaníliát a lisztes masszába és keverjük a kakaós keverékbe, míg jól elvegyült.
  4. A 2 csésze lisztet (kb. 30 dkg) a sütőport és a sót keverjük el, és adjuk hozzá a már előzőleg elkészített kakaós masszába.
  5. Szórjuk bele a felaprított mandulát.
  6. Öntsük a piskóta keverékünket a már előre kivajazott tepsibe és süssük 25-30 percig.
  7. Miután kihűlt a brownie, készítsük el a krémet a tetejére.
  8. Verjük fel az aránylag puha vajat, a kakaót, a mézet és a vaníliát egy kicsi keverőtálban, amíg jól el nem vegyültek a hozzávalók.
  9. Adjuk hozzá a porcukrot, a tejet éskézi mixerrel verjük míg konzisztensé nem válik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24670
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi tömör gyönyör klasszikus.

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...