r
Nosalty Logó

Sciskanice (szlovák sós-tejfölös tekercs)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Sciskanice  (szlovák sós-tejfölös tekercs)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 8116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    460.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4163.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1587.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    884 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 8116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a felolvasztott vajat, az összemorzsolt élesztő, a tojássárgáját, a lisztet, és sima tésztát gyúrunk.
  2. Hengert formálunk a tésztából. Darabokra vágjuk, és palacsinta alakúra sodorjuk (kb. 20 cm átmérőjű).
  3. Az első töltelék esetében minden tésztadarabot olvasztott vajjal / zsírral megkenünk, majd megkenjük tejföllel, meghintjük búzadarával(grízzel) és egy kis sóval.
  4. Szorosan feltekerjük, egymás mellé rakjuk egy olajozott tepsibe.A tetejüket megkenjük zsírral, és a megmaradt tejfölt a tetejére kenjük.
  5. A második töltelék esetében a tepertő daráljuk le egy húsdarálón, és keverjük össze tejföllel és a tojással.
  6. Borsozzuk,ha szükséges adjunk hozzá egy kevés sót.
  7. A tésztán kenjük szét, tekerjük fel, és szorosan egymás mellé tegyük egy olajozott tepsibe őket. A tetejüket kenjük meg olvasztott zsírral/vajjal. Ha szeretnénk még megszórhatjuk egész köménymaggal is.
  8. Előmelegített sütöbe tesszük, és addig sütjük, amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10766
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 28.

Ajánló

Kínálhatjuk levesek, mártások, borok, sörök vagy savanyú tej mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt egy szlovák web oldalon olvastam. Ebből az adagból kb. 32-36 kisebb darab lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...