Scarpariello csupasajtos paradicsomszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
125g tészta464 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
125g koktélparadicsom23 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
12 kcal
-
5 kcal
-
5 kcal
-
31g mozzarella93 kcal
Összesen
656
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
500g tészta1855 kcal
-
2g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
500g koktélparadicsom90 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
48 kcal
-
20 kcal
-
19 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
Összesen
2622
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
36.7g tészta136 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
36.7g koktélparadicsom7 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
14.7g passzírozott paradicsom4 kcal
-
0.4g parmezán sajt1 kcal
-
0.4g pecorino sajt1 kcal
-
9.2g mozzarella27 kcal
Összesen
192
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1459.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 626 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 192.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 709 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 10164 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
656
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5836.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 341 mg
-
Kálcium 932 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1638 mg
-
Nátrium 2505 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 770.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1287 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2838 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 40655 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
2622
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2981 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 ízlés szerint só
-
3 ek olívaolaj
-
10 levél bazsalikom
-
20 dkg passzírozott paradicsom
-
5 g parmezán sajt
-
5 g pecorino sajt
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük.
- Közben egy nagy és mély serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatunk egy gerezd fokhagymát, hogy az aromáját átadja az olajnak. Ekkor ki is vehetjük.
- Az edénybe dobjuk a tisztított, darabolt koktélparadicsomot, és megfonnyasztjuk, közepes lángon. Én bővebben szeretem, tehát itt adtam hozzá egy kevés passatát, vagyis passzírozott paradicsomot, ezzel sűrítjük össze, kicsit sózzuk.
- Amikor kész a tészta és a szósz is, akkor jön a csoda. Először a reszelt parmezánt és pecorinot, valamit a darabolt buffala mozzarellát adagoljuk, nagyon lassú tűzön a szószba úgy, hogy közben forró főzővízzel kevergetjük, így szépen elkeveredik és nem csapódik ki. Közben a tésztát, és pár levél tépkedett bazsalikomlevelet is hozzákeverjük a szép krémes szószhoz.
- Tálalásnál bazsalikomlevelet és reszelt parmezánt tehetünk a tetejére, de enélkül is fantasztikus.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3520
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 10.
Ajánló
Más csőtésztával is elkészíthető, ha nem kaptok paccheri-t.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Ez a paccheri tésztás recept egy hagyományosan salernoi fogás. A scarpariello szósz koktélparadicsomból készül, és kapcsolódik hozzá egy scarpari, vagyis cipész szokás. Hétfőnként, szieszta közben a vasárnapi maradék paradicsomszószos paccherit melegítették fel a mesterek műhelyükben egy serpenyőben sok-sok reszelt sajttal. Az az ügyfél, akinek nem volt pénze a cipője sarkalására, az sajttal fizethetett érte, ez a „díjazás” került a tésztára. Azóta is fennmaradt ez az igazi csemegének számító, csupasajtos tésztarecept, melyet most már friss paradicsommal készítenek és primi piatti-ként, első fogásként tálalnak.