r
Nosalty Logó

Savanyúuborka-ragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Savanyúuborka-ragu
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

386
Kalória
12.8g
Fehérje
42g
Szénhidrátok
14.3g
Zsír
438.5g
Víz
180g
Koleszterin
8.1g
Rost
12.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1249.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12681 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    877 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    25362 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1345 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy serpenyőt vagy egy öntöttvas edényt. Kanalazzuk bele az olajat, majd forrósítsuk fel közepes lángon. Tegyük bele a félkarikára vágott hagymát, dinszteljük lefedve 10 percig, amíg üveges nem lesz.
  2. Adjuk a dinsztelt hagymához a felkarikázott savanyú uborkát, majd alig 5 percig forgassuk össze közepes lángon.
  3. Öntsük alá a száraz fehérbort és a zöldségalaplevet, keverjük össze.
  4. Ezután mehet hozzá a darabolt és a sűrített paradicsom is. Keverjük össze, majd 15 percig főzzük össze. Akkor járunk a végén, ha az uborka félig puha, a szélei pedig roppanósak maradnak.
  5. Záróakkordként a tűzről levéve szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt fekete borssal és friss kaporral. Készíthetünk mellé buggyantott tojást is, vagy a főzés utolsó 5 percében üssünk a raguba két tojást és süssük bele. Friss kovászos kenyérrel tálaljuk, de rizskörettel is teljes fogást ad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A savanyúuborkás-ragu receptjét a román gasztronómiai írónő, Irina Georgescu könyve, a Kárpátok ízei alapján készítettem el néhány apró csavarral. Ajánlása alapján a fogást a savanyúság (vagy más fermentált zöldségek) teszik karakteressé, amit Romániában gyakran egy kevés puliszkával tálalnak. Az én ajánlásom pedig, hogy inkább egy könnyű, zöldséges mártogatósként tekintsünk erre a paradicsomos uborkaragura, amit tojással (vagy anélkül), friss kenyérre kanalazva, egy csipet sóval meghintve fogyasszunk ebédre vagy vacsorára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!