Savanyú patisszon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
371
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1481
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3022.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 2189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1362.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1073 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19041 micro
Összesen
371
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12088.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 1081 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 880 mg
-
Foszfor 1315 mg
-
Nátrium 8756 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.4 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 5450.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1058 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 747 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1260 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4290 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76164 micro
Összesen
1481
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 885 micro
Összesen
17
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A patisszont megtisztítjuk, a héját levágjuk, a magvas belsejét kikanalazzuk. Az egészet 2x2 cm-esre daraboljuk.
- Elkészítjüka felöntő levet. A vizet felforraljuka fűszerekkel: bors, koriander, mustármag, babérlevél, só, cukor, a végén beletesszüka nátrium-benzoátot, ecetet.
- A tisztára mosott üvegek aljára a két részre osztott kaprot tesszük, erre a patisszon kockákat, a tetejére kaprot megint.
- Az egészet felöntőlével teletöltjük. Arra vigyázzunk, hogy a fűszereket egységesen oszlassuk elaz üvegekben. Mindegyikbe jusson! Csavaros tetővel lezárjuk, majd fejjel lefordítjuk. Látva, egyik sem folyik.Másnap a helyükre tesszük.
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11498
- Feltöltés dátuma: 2013. november 12.
Ajánló
Főétkezéseknél zsírosabb sült húsokhoz ajánlható! Az uborkát helyettesítő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Saját termesztésű. Kellemes ízű. Savanyú uborka helyett is használjuk. Változatos a téli készletünk. Az eltevéstől számítva 3 hét múlva fogyasztható.