r
Nosalty Logó

Savanyított dinnyehéj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Savanyított dinnyehéj
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az savanyított dinnyehéjhoz

Összesen 41 kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az savanyított dinnyehéjhoz

Összesen 161 kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az savanyított dinnyehéjhoz

Összesen 29 kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    2946 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 41 kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    11783 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 161 kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    2166 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Az savanyított dinnyehéjhoz

Elkészítés

Az savanyított dinnyehéjhoz

  1. A dinnyehéjról levágjuk a külső fényes, zöld vagy csíkos részt, erre nem lesz szükségünk, majd nagyobb darabokba vágjuk, hogy mint egy uborkát harapni lehessen majd.
  2. Ekkor, ha meg akarjuk gyorsítani folyamatot lesózhatjuk, majd öblítés után csírátlanított, megfelelő méretű üvegbe tuszkoljuk, szorosan egymás mellé a csíkokat úgy, hogy alulra tegyünk kaprot és mustármagot.
  3. Vizet forralunk, majd beleszórjuk ízlés szerint a fűszereket, a cukrot és az ecetet, ezzel öntjük fel a dinnyehéjat úgy, hogy az elég masszív lé ellepje az üvegben.
  4. A tetejére keresztbe tehetünk még egy darabot vagy egy szelet citromot, ami lezárja és a lé alatt tartja a héjat.
  5. Gyorsított eljárásban hagyhatjuk a pulton egy éjszakára, csak lefedve, nem szorosan lezárva, egy tányérra helyezve az üveget. De ha ráérünk, a hűtőbe is bekerülhet, a darabok méretétől függően 5-8 nap után fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 1119
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 11.

Receptkategóriák

A dinnye zöld, belső héja olyan ízű, mint az uborka, és ehető is, csak egy kicsit meg kell szelídíteni. Ecetes-cukros-sós lében eltehető, mint a fürtös uborka, csak kapor és mustűrmag legyen mellette!

Hozzávalók

Az savanyított dinnyehéjhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Reszelt főtt burgonyától lesz krémes a krumplis tészta – Németh...

Van egyszerűbb étel a krumplis tésztánál? Ha azt gondoltad, hogy valahol a vajas kenyér és a rántotta után következik ez az egyszerű népi étel, mutatunk néhány séftrükköt, hogy egy unalmas, száraz tészta-krumpli étel helyett egy istenien krémes fogás kerüljön az asztalra. Témánkhoz egy balatoni séf, Németh Tamás, „A Füstbenjáró" segítségét kértük.