Sárgarépás gnocchi
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g sárgarépa36 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
400g sárgarépa146 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
44.5g sárgarépa16 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
-
27.8g finomliszt101 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.1g vaj80 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 104 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1004 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 3098 micro
-
β-karotin 7439 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 349 micro
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 120.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 717 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4462.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1429 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1281 mg
-
Nátrium 1457 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 416 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4016 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 1020 micro
-
α-karotin 12393 micro
-
β-karotin 29754 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1395 micro
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1379 micro
-
β-karotin 3310 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tisztított, felezett, karikázott sárgarépát egy nagyobb edényben engedjük fel vízzel. Közepes hőmérsékleten főzzük nagyon puhára, ez kb 12-15 percet vesz igénybe, majd leszűrjük.
- A főtt répát szűrőkanál segítségével szedjük át egy nagy keverőtálba (hagyjuk meg a főzővizet, mert egy kis további víz hozzáadásával ezt fogjuk a tészta kifőzéséhez is használni), és villával törjük össze, míg teljesen pürészerű nem lesz (segíthetünk neki botmixerrel is).
- Ha már nem olyan meleg, hozzáadhatjuk a tojássárgákat, egy kevés sót és a reszelt parmezánt.
- Rövid keverés után, adagolva jöhet a liszt, ezt is hozzáforgatjuk, csak hogy felvegye a tojásos-répás alap. Előfordulhat, hogy a megadott mennyiségnél többet vagy éppen kevesebbet kíván a répás püréalap.
- Borítsuk a könnyű tésztát lisztezett felületre, és harmadoljuk el. Ezeket a darabokat egyenként nyújtsuk, sodorjuk 2-3 cm vékony henger alakba. A rudacskákat pedig vágjuk 1,5 cm-es darabokba. Főzésig a lisztes felületen várakozzanak, hogy ne ragadjanak össze.
- A főzővizes edényben forraljuk fel újból a kicsit felengedett főzőlevet, enyhén sózzuk. Dobjuk bele a tésztabogyókat, főzzük őket, míg a víz felszínére úsznak, és utána még 3-4 percig. (Én két részletben főztem ki ezt a mennyiséget.)
- Közben egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten olvasszunk vajat. Addig pároljuk, míg el nem kezd barnulni és mogyoró illatot áraszt (egyszóval készítsünk barnavajat), ez kb. 8-10 perc lesz. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát és a zsályaleveleket, pároljuk össze 1-1,5 percig, míg eszméletlen illatot árasztanak.
- Öntsük a leszűrt tésztát a serpenyőbe, és forgassuk, pirítsuk át az illatos-fűszeres vajjal. Tálaláskor hajszálvékonyra vágott parmezánszeleteket és ízlés szerint frissen őrölt borsot, nagyszemű sót szórjunk a tésztára. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 438
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 16717
- Feltöltés dátuma: 2016. február 05.
Ajánló
Ennek a tésztának érezni kell a saját ízét, csak olyan fűszer áll neki jól, ami kiemeli, és nem nyomja el. Egy vastag paradicsomszószban teljesen elveszne, kivehetetlen lenne. Ezért lett a barnavaj és zsálya kombináció a megoldás. Egyiktől sem kell megijedni. A barnavaj készítése maximum 10 percet vesz igénybe. Azt a serpenyőt kell hozzá használni, amibe úgyis átszedjük a főtt, leszűrt tésztát. Zsályából pedig nem kell sokat használni, csak egy kis illatanyagot és némi földes-édeskés zamatot kölcsönzünk tőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Imádom a színes gnocchikat, legyenek akár lilák céklával, sárgásak sütőtökkel, barnás-pirosak kápia paprikával, zöldek mentával vagy spenóttal. Ízben és küllemben is megnyerőek egy finom szósszal tálalva. Most azonban találtam egy csodás receptet, amely a hagyományostól eltérő módon, burgonya hozzáadása nélkül készül. Próbáljátok ki! Az eredeti receptet itt találjátok.