r
Nosalty Logó

Sárgarépás fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Sárgarépás fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 1522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3691 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14765 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 1522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1076 micro
  • β-karotin
    2568 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A sütéshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A sárgarépát és a trappista sajtot kislukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a villával összetört feta sajtot, a tojásokat és a zsemlemorzsát.
  3. Szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és sóval, borssal ízesítjük.
  4. Jól összekeverjük, és pogácsákat formázunk belőle.
  5. Kevés olajban mindkét oldalát megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 400
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 42813
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Ajánló

Fetás sajtmártást ajánlottak eredetileg mellé, mi egyszerűen krumplipürével és uborkával szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy TV-s főzőműsorban láttam a receptet régebben, és azóta többször készítettem már el ezt a húsmentes fasírtot.

Hozzávalók

A fasírthoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...