r
Nosalty Logó

Sárgarépa-főzelék csirkemájjal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csiki Piroska
Sárgarépa-főzelék csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4482 micro
  • α-karotin
    4966 micro
  • β-karotin
    11895 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4355.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1655 mg
  • Nátrium
    1726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17042 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2458 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13445 micro
  • α-karotin
    14898 micro
  • β-karotin
    35685 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 1403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    924 micro
  • β-karotin
    2214 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát vékonyra gyaluljuk. A fokhagymát az olajon megfuttatjuk, vigyázzunk ne égjen meg, mert keserű lesz, 2 perc után hozzáadjuk a sárgarépát, amikor az olaj szép sárga színt kap, felöntjük az alaplével. Fűszerezzük, és roppanósra pároljuk.
  2. A keményítőt elkavarjuk a tejszínnel, a sárgarépához adjuk, és besűrítjük.
  3. A hagymát karikára vágjuk, az olajon kissé karamellizáljuk, hozzáadjuk a hártyától megtisztított, előkészített májat, fűszerezzük, megsütjük, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7290
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépa-főzelék csirkemájjal
Csiki Piroska 230 recept

A májat leszoktam öblíteni, a tilalom csak a sertés- és borjúmájra vonatkozik. Percek alatt elkészül mosás után is.  Aki szereti, mustárt is adhat a főzelékhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...