r
Nosalty Logó

Sárgadinnye süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sárgadinnye süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1936 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 1936 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást keverjük el az olajjal, cukorral, vaníliával meg a sárgadinnye pürével.
  2. A lisztet keverjük össze a zabpehellyel, sóval, szódabikarbónával, sütőporral, fahéjjal meg a gyömbérrel.
  3. A nedves hozzávalókat öntsük a lisztes keverékhez, alaposan dolgozzuk el.
  4. Öntsük egy vajazott, lisztezett formába, a tetejét rakjuk ki a szederrel.
  5. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12233
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Ajánló

A sárgadinnyét szagoljuk meg a száránál, ha nincs illata, akkor nincs íze sem. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dinnye süti? Hát ez nem úgy néz ki! Az eredeti receptet sárgadinnye kenyér néven találtam, és annyira meghökkentő volt, de a hozzászólások még inkább, hogy milyen finom. Viszont két vekni lett volna belőle, és még időben észrevettem, mielőtt bekevertem volna a tésztát. Rögtön kiszámoltam a harmadát, és plusz gyümölcsöt dobáltam a tetejére. A pités tepsimet fogtam be, hogy a sütési idő se legyen olyan hosszú a száz fokos melegben. Az elsőt nektarinnal raktam körbe, a közepére pedig egy sárgabarack fele került, mintha virág lenne. A nektarin nagyon édesnek bizonyult a tésztához, de a sárgabarack kissé savanykás volt, és az nagyon illett hozzá. No, ezért gondoltam, hogy a másodiknak a tetejét szederrel rakom ki, szuper párosítás lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...