r
Nosalty Logó

Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Timi Poppins
Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Összesen 1019 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Összesen 3056 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Összesen 303 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1019 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9669.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    5481 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    122 mg

VÍZ

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3056 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Elkészítés

Sárgaborsófőzelék

  1. A borsót és a babota főzés előtti este átmossuk, és beáztatjuk sós vízbe.
  2. A borsót feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a húsleveskockát, a felcsíkozott vöröshagymát, és puhára főzzük. Egy másik lábasban a babot is puhára főzzük.
  3. A borsót leturmixoljuk, hozzáadjuk a chilit.
  4. Rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd levéve a tűzről pirospaprikát keverünk hozzá.
  5. A bacont és a virslit egy serpenyőben megsütjük, hogy jó ropogós legyen!
  6. A babot hozzáadjuk a leturmixolt sárgaborsóhoz, majd a levével kicsit felhígítjuk a rántást, és lassú tűzön hozzákeverjük a rántást a főzelékhez. Még pár percig főzzükkevergetés mellett.
  7. A húsos feltéttel együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 57192
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel
Timi Poppins 37 recept

Egy hideg őszi napon fel szerettem volna fűteni családomat, így kitaláltam ezt az egyszerű, ám nagyon tartalmas receptet. A bab és a borsó kiválóan illenek egymáshoz, a ropogós bacon pedig feldobja a hangulatot is!

Hozzávalók

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...