r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kikker
Sárgabarackos-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.5 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    280.1 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6987.7 g
  • Cink
    1056 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    820 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.6 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    102 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2122 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5539 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 5701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, az olvasztott vajat hozzáadjuk, és laza tésztává gyúrjuk. Előbb elmorzsoljuk, sütőpapírral bélelt tepsi fölött, majd belenyomkodjuk, így megspórolva a hűtést és nyújtást. Majd tíz percig elősütjük.

Krém

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kis sóval és két kanál cukorral kemény habbá verjük.
  2. Egy robotgép keverőtáljába beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, az elmorzsolt túrót, a tojássárgáját, és 4-5-ös fokozaton kikavarjuk. Ekkor hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, és alacsony fokozaton, röviden tovább kavarjuk. Majd kanállal hozzákeverjük a tojáshabot.
  3. A krémet a kissé elősütött lapra kenjük, belenyomkodjuk a fél barackokat, majd 180 fokon 40-50 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x36
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7365
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan elkészíthető, habos finomság. Nagy családnak sütöttem, még melegében elfogyott. Egyébként a féladag is négy-öt személy számára elegendő.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...