Sárgabarackos habos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
26 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g mandulaliszt28 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
48 kcal
-
10g pisztácia57 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A tetejéhez
-
5g pisztácia29 kcal
-
22 kcal
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
26 kcal
Összesen
486
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
70g gyümölcscukor258 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
-
100g pisztácia572 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
A tetejéhez
-
50g pisztácia286 kcal
-
222 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
70g gyümölcscukor258 kcal
Összesen
4873
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
4.9g gyümölcscukor18 kcal
-
14g vaj101 kcal
-
14g finomliszt51 kcal
-
7g mandulaliszt20 kcal
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
34 kcal
-
7g pisztácia40 kcal
-
3.5g joghurt2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A tetejéhez
-
3.5g pisztácia20 kcal
-
5.6g sárgabaracklekvár16 kcal
-
16.9g tojásfehérje9 kcal
-
4.9g gyümölcscukor18 kcal
Összesen
343
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 494 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
486
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 134.4 g
Zsír
-
Összesen 263.9 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4080.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 666 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1641 mg
-
Nátrium 1253 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 529.2 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 430.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1990 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 704 mg
-
Retinol - A vitamin: 1578 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 4936 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2432 micro
Összesen
4873
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 dkg gyümölcscukor
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg mandulaliszt
-
3 db tojássárgája
-
1 tk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
A tetejéhez
-
5 dkg pisztácia
-
4 ek sárgabaracklekvár
-
6 db tojásfehérje
-
7 dkg gyümölcscukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a cukrot és a tojássárgáját fehéredésig kavarjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a sárgabarackot és a pisztáciát. Vajjal kikent sütőtálba öntjük.
- 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
- Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
- Amikor a tészta majdnem megsült, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk egész pisztáciával, tetejére rásimítjuk a tojáshabot, esetleg megmintázzuk, és kb. 10 percre visszadugjuk a sütőbe, míg a teteje el nem kezd karamellizálódni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2576
- Feltöltés dátuma: 2012. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Egyik nem alvós éjszakámon kb. éjjel 2 óra magasságában láttam ezt a receptet Baracskai Angélától elkészítve.