r
Nosalty Logó

Sárga tetejű linzerkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Sárga tetejű linzerkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5865.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2666 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    994.1 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2294 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1223 micro
Összesen 6962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a citromhéjjal.
  2. Ha a tészta összeállt, 3 felé osztjuk, és az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport és a rumot.
  3. A lapokat kb. 20x30 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Először a világos lapot egy kivajazott-kilisztezett tepsi aljába fektetjük. Jó vastagon megkenjük lekvárral, erre jöhet a kakaós tészta, ismét lekvárkenés, és a tetejét befedjük a világos tésztával.
  4. A tetejét megszurkáljuk villával, és 195 fokon kb. 30 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a tetejére a mázat: a 4 tojássárgáját 12 dkg porcukorral jól kikeverjük kézi habverővel. Ha a süti megsült, a sütőből kivéve azonnal megkenjük a tojásos mázzal, és megszórjuk a tetejét pirított dióval.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 46067
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 02.

Ajánló

A lekvárt tényleg ne sajnáljuk, nem fog kifolyni sütés közben, a tészta nagyon felszívja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

A dió-lekvár párosítás nekünk nagyon bejön, a "sárga tetejű" sütiket pedig imádjuk. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...