r
Nosalty Logó

Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    322.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4149.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2922 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 5979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megadott hozzávalókat felezzük, és két lapot sütünk, egy sárgát, és egy barnát (kakaósat).
  2. A sárga tésztához a 16 dkg margarint, a 16 dkg porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot, citromhéjat habosrakeverjük, majd a 3 tojássárgáját, 12 dkg lisztet és késhegynyi sütőport is hozzáadjuk.
  3. 3 tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához adjuk. Vajazott tepsiben előmelegítve megsütjük (20 perc).
  4. Elkészítjük a barna tésztát is: 16 dkg margarin,16 porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 10 dkg liszt, 2 ek kakaópor, késhegynyi sütőpor, végül hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját is. Megsütjük.
  5. A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk, így kapunk 2 fehér, 2 barna vékonyabb csíkot.
  6. Alulra teszünk egy sárga lapot, megkenjük lekvárral, erre jön egy barna lap, megint lekvár, sárga lap, lekvár és végül egy barna a tetejére.
  7. Ezután felszeleteljük az egészet és lefektetjük egy tálcára. Ahogy lefektettünk egy kockát megkenjük lekvárral, és a következő kockát úgy rakjuk rá, hogy ott is a sárgára barna kerüljön. Mindig lekvározzuk, mielőtt rátesszük a másikra a következő kockarészt. 4 emeletnyit rakunk egymásra. Lehet, hogy a végén már csak 3 emeletest kapunk. :)
  8. Mindegyik kockánkat bevonjuk csokimázzal, ha megdermed kitűnően szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23X35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 55511
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Ajánló

Bátran próbáljátok ki, adja magát a süti a ragasztásnál, hogy melyik hogy jön egymás után! :) Próbáltam részletesen leírni a készítés módját.

Receptkategóriák

Még régebben egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet. Nagyon megtetszett ott a képen, bár azt hittem, hogy bonyolult az elkészítése. Rögtön meg is sütöttem és rájöttem, hogy egyáltalán nem az.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...