r
Nosalty Logó

Sakk Mama módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Sakk Mama módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Összesen 1002 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Összesen 8005 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1002 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    385.1 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1107.6 g
  • Cukor
    798 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3014 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 8005 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Elkészítés

Sárga piskótalap

  1. A sárga piskótához a vajat, a tojássárgáját, porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztbe kevert sütőport, a legvégén a felvert tojásfehérjét. Ne ijedjünk meg, a massza nem folyékony, nem baj, ilyennek kell lennie.
  2. Kibélelünk egy kb. 36x24 cm-es tepsit sütőpapírral, szépen egyenletesen elterítjük a tepsiben, és kb. 180 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. Látni fogjuk a piskóta színén, vagy tűpróba.
  3. A kakaós piskótát ugyanúgy készítjük, mint az előző piskótát, habosra keverjük a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat, a tejet, majd a kakaóporos, sütőporos lisztet és a legvégén a felvert tojásfehérjét. Ez a tészta sem lesz folyékony, szépen egyenletesen simítsuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe (36x24 cm), és 180 fokon ezt is süssük meg 12-14 percig. Tűpróba!
  4. Ha a két piskóta kész, súlyozzuk le őket, max 10 percre. Én porcukorral szoktam megszórni a tetejét, és egy nehéz tepsit teszek rá, így nem ragad rá. Vagy sütőpapírt tegyünk rá.
  5. Ha kihűlt, vágjuk 12 egyenlő részre hosszában, és építkezzünk. :) Én mindig 2 hosszú csíkot csinálok. Mindegyik csíkba 6 sárga és 6 kakaós tészta kerül. Keresztbe-kasul lekvározzuk, ne sajnáljuk!

Kakaós piskótalap

  1. A vizet, a porcukrot és a kakaóport tegyük fel a tűzhelyre, kis lángon főzzük fel. Majd adjuk hozzá az olajat. Ha szép homogén, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vajat és a csokit. Ha minden elolvadt benne, öntsük le a sütinket.
  2. Tegyük hűtőbe, hogy minél előbb megdermedjen a süti.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x14
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1428
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sakk Mama módra
helly77 42 recept

Ez a recept a mamától van, a család kedvence, főleg unokatesómé :) Macera elkészíteni, de megéri. Imádjuk! Köszi mama!

Hozzávalók

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...