r
Nosalty Logó

Sajttorta vérnaranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mompea
Sajttorta vérnaranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Vérnarancs

Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Vérnarancs

Összesen 5276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Vérnarancs

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3889.2 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    378 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1717 micro
Összesen 5276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Vérnarancs

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütött 220 fokra. Egy kapcsos sütőforma aljára helyezzünk sütőpapírt.
  2. A kekszet daráljuk össze a pisztáciával, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Az így kapott morzsát öntsük a sütőpapírral kibélelt formába, és egy lapos talpú pohár segítségével nyomkodjuk el a formában.
  3. A túrót robotgép segítségével keverjük simára, majd adjuk hozzá a reszelt citrom és vérnarancs héját, a cukrot, mézet, a mozsárban összetörött kardamom magokat (vagy vaníliát), a tejfölt, 2 evőkanál mandulalisztet és a tojásokat. Legvégül mehet bele a mascarpone, amellyel már csak annyi ideig keverjük, amíg szép homogén krémet kapunk.
  4. A krémet öntsük a kekszes alapra, és egyből mehet is a sütőbe. A hőfokot vegyük vissza 180 fokra, és így süssük körülbelül 40 percig. A sütő aljába érdemes egy tepsibe vagy sütőformába forró vizet önteni, és így sütni a tortát. A torta akkor kész, hogyha kicsit megrázva a formát, még remegős a közepe (ezt érdemes már olyan 30 perc után megnézni).
  5. Kapcsoljuk ki a sütő,t és a tortát hagyjuk a sütőben kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, de legjobb egy egész éjszakára bennhagyni.

Krém

  1. Két vérnarancsot hámozzunk meg úgy, hogy a fehér hártyával együtt vágjuk le a héját, majd a gerezdeket elválasztó fehér hártyák mentén filézzük ki. A harmadik vérnarancsnak facsarjuk ki a levét, és öntsük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel, és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Az így kapott szirupot hagyjuk kihűlni.
  2. A kifilézett vérnarancsokat halmozzuk a lehűtött torta tetejére, majd locsoljuk meg a sziruppal, és szórjuk meg pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1961
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttorta vérnaranccsal
mompea 2 recept

Sikerült gyönyörű szép, élénk vörös belsejű, bio vérnarancsot kapnom, gondoltam, jól állna egy sajttortához. Szerencsére nem csalódtam :) Természetesen használhatunk bármilyen éppen szezonális gyümölcsöt, epret, málnát, szedret, vagy ősszel akár körtét, fügét.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Vérnarancs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...