Sajttorta vérnaranccsal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
mompea
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
Krém
-
31g tehéntúró46 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
4g mandulaliszt11 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
Vérnarancs
-
53g vérnarancs18 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
661
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
Krém
-
250g tehéntúró368 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
30g mandulaliszt85 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
Vérnarancs
-
426g vérnarancs146 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
5276
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
Krém
-
12.8g tehéntúró19 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
2.6g méz8 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
1.5g mandulaliszt4 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
25.7g mascarpone104 kcal
Vérnarancs
-
21.9g vérnarancs8 kcal
-
1g cukor4 kcal
Összesen
272
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.2 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
661
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.5 g
Zsír
-
Összesen 372.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 814 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3889.2 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 596 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1148 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.2 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 661.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 1024 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 378 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1717 micro
Összesen
5276
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.8 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Melegítsük elő a sütött 220 fokra. Egy kapcsos sütőforma aljára helyezzünk sütőpapírt.
- A kekszet daráljuk össze a pisztáciával, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Az így kapott morzsát öntsük a sütőpapírral kibélelt formába, és egy lapos talpú pohár segítségével nyomkodjuk el a formában.
- A túrót robotgép segítségével keverjük simára, majd adjuk hozzá a reszelt citrom és vérnarancs héját, a cukrot, mézet, a mozsárban összetörött kardamom magokat (vagy vaníliát), a tejfölt, 2 evőkanál mandulalisztet és a tojásokat. Legvégül mehet bele a mascarpone, amellyel már csak annyi ideig keverjük, amíg szép homogén krémet kapunk.
- A krémet öntsük a kekszes alapra, és egyből mehet is a sütőbe. A hőfokot vegyük vissza 180 fokra, és így süssük körülbelül 40 percig. A sütő aljába érdemes egy tepsibe vagy sütőformába forró vizet önteni, és így sütni a tortát. A torta akkor kész, hogyha kicsit megrázva a formát, még remegős a közepe (ezt érdemes már olyan 30 perc után megnézni).
- Kapcsoljuk ki a sütő,t és a tortát hagyjuk a sütőben kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, de legjobb egy egész éjszakára bennhagyni.
Krém
- Két vérnarancsot hámozzunk meg úgy, hogy a fehér hártyával együtt vágjuk le a héját, majd a gerezdeket elválasztó fehér hártyák mentén filézzük ki. A harmadik vérnarancsnak facsarjuk ki a levét, és öntsük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel, és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Az így kapott szirupot hagyjuk kihűlni.
- A kifilézett vérnarancsokat halmozzuk a lehűtött torta tetejére, majd locsoljuk meg a sziruppal, és szórjuk meg pisztáciával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1961
- Feltöltés dátuma: 2019. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
mompea
2 recept
Sikerült gyönyörű szép, élénk vörös belsejű, bio vérnarancsot kapnom, gondoltam, jól állna egy sajttortához. Szerencsére nem csalódtam :) Természetesen használhatunk bármilyen éppen szezonális gyümölcsöt, epret, málnát, szedret, vagy ősszel akár körtét, fügét.