Sajttorta bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tortaalaphoz
Töltelékhez
-
42g ricotta63 kcal
-
8g xilit20 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Tetejére
-
25g szamócadzsem70 kcal
-
25g eper8 kcal
Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz
-
250g szamóca75 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
12 kcal
Összesen
619
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tortaalaphoz
Töltelékhez
-
250g ricotta375 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
31 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Tetejére
-
150g szamócadzsem417 kcal
-
150g eper45 kcal
Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz
-
1500g szamóca451 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
73 kcal
Összesen
3701
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tortaalaphoz
Töltelékhez
-
9.1g ricotta14 kcal
-
1.8g xilit4 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0.3g vanillincukor1 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
Tetejére
-
5.5g szamócadzsem15 kcal
-
5.5g eper2 kcal
Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz
-
54.5g szamóca16 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
0.9g zselésítő befőzőszer3 kcal
Összesen
134
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 303.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
619
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 139.7 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3453 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 974 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1067 mg
-
Nátrium 1056 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589.1 g
-
Cukor 442 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1819.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1230 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 942 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 1191 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 870 micro
Összesen
3701
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Tortaalaphoz
Töltelékhez
-
25 dkg ricotta
-
5 dkg xilit
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1.5 dl habtejszín
Tetejére
Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz
Elkészítés
Tortaalaphoz
- A vajat felolvasztjuk, az elmorzsolt kekszet belekeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformába töltjük, jól belenyomkodjuk, és hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
- A töltelékhez a ricottát a cukorral, a citrom levével és héjával, az egész tojással és a tojássárgájával, valamint a vanillincukorral jól összekeverjük. A kemény habbá vert tejszínnel összeforgatjuk.
- A krémet a keksz alapra kanalazzuk, kissé elsimítjuk. Ezután 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőt kikapcsolva hagyjuk kihűlni.
- Tálaláskor a bazsalikomos- gyömbéres eperlekvárból kiveszünk kb. 15 dkg-ot, a tortára kanalazzuk, félbevágott eperrel díszítjük.
Töltelékhez
- A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges
- A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomlevelet és a gyömbért.
- A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
- A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1380
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Haas szakács - Lekváros torták
10 recept
Ha gyorsan kell összeütnöd egy tortát, mert elfelejtettél egy neves eseményt, akkor jusson eszedbe ez a recept. Gyorsan elkészíthető, elrontani nem lehet, és a siker garantáltan nem marad el. Ne feledd azonban: a bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvár már készen várakozzon a polcodon!