r
Nosalty Logó

Sajttekercs tejfölös kukoricával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajttekercs tejfölös kukoricával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sajttekercshez

Tejfölös kukoricához

Összesen 1081 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sajttekercshez

Tejfölös kukoricához

Összesen 4318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sajttekercshez

Tejfölös kukoricához

Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    293 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2401 micro
Összesen 1081 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    195.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.6 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8280.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    2668 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2742 mg
  • Nátrium
    2161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1517.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    2977 micro
  • β-crypt
    1173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9606 micro
Összesen 4318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Sajttekercshez

Tejfölös kukoricához

Elkészítés

Sajttekercshez

  1. Sajttekercs: gyöngyöző vízbe, nejlonzacskóba téve kb. 30 percig olvasztjuk a sajtot.
  2. Közben a tömlős sajtot összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, lilahagymával és a reszelt, főtt tojással.
  3. A megolvadt sajtot folpackon vékonyra nyújtjuk. Rátesszük a csirkemell szeleteket, megkenjük a sajtkrémmel.
  4. Fólia segítségével felcsavarjuk, 1 napig hűtjük, és szeleteljük.
  5. A lisztet a tejföllel és a sóval simára keverjük, és a fokhagymás kukoricára öntjük. 2 percig forraljuk, majd olajjal kikent tepsibe öntjük, és 10 percig sütjük.

Tejfölös kukoricához

  1. 4-5 ek olajon a kukoricát -lefedve- 10 percig pároljuk.
  2. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, és a kukoricához adjuk.
  3. A lisztet a tejföllel és a sóval simára keverjük, és a fokhagymás kukoricára öntjük. 2 percig forraljuk, majd olajjal kikent tepsibe öntjük, és 10 percig sütjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2681
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttekercs tejfölös kukoricával
Salamon Csilla 1203 recept

Külön-külön is elkészíthető.:)

Hozzávalók

Sajttekercshez

Tejfölös kukoricához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...