Sajttal töltött gombafejek Candy konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g gomba27 kcal
-
13 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
256
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
750g gomba160 kcal
-
79 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1531
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
61.1g gomba13 kcal
-
7.8g sűrített paradicsom6 kcal
-
3.7g petrezselyem1 kcal
-
24.4g sajt86 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
Összesen
124
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1029.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 153.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 417 micro
Összesen
256
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102 g
Zsír
-
Összesen 104.9 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6175.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 2105 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1844 mg
-
Nátrium 1867 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 920.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1207 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 767 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 939 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 3226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27613 micro
-
Lut-zea 2502 micro
Összesen
1531
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2250 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg gomba
-
6 ek sűrített paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
30 dkg sajt
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A gombákat megtisztítjuk - nekem 75 dkg-ból kb. 25-30 kisebb, közepesebb gombafej lett. A gombák szárait kivágjuk, feldaraboljuk. A gombák belsejét egy tálba kaparjuk.
- Egy kevés olajon a gombaszárakat és a kikapart belsejét megpirítjuk. Amikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a paradicsompürét, és azzal is továbbfőzzük. Az egész lépés lényege, hogy - a gomba és a paradicsom állagától függően - a serpenyőben keletkezett levet elfőzzük. Mikor már besűrűsödött - vigyázzunk, nehogy odaégjen - levesszük a tűzről.
- A paradicsomos-gombás krémet sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük. A kis csokor friss petrezselymet felaprítjuk, és azt is a krémhez keverjük. Hozzáadjuk még a két csapott kanál zsemlemorzsát, jól elkeverjük.
- A következő lépés attól függ, hogy milyen típusú sajttal szeretnénk megtölteni: 1. Ha kemény sajtot teszünk bele, akkor reszeljük le, és amíg a gombás-sajtos krém meleg, keverjük hozzá, hogy a sajt kissé beleolvadjon. 2. Ha camemberttel vagy krémes állagú sajttal készítjük, akkor amennyire lehet, kockázzuk fel a sajtot, és csak akkor keverjük a paradicsomos krémhez, ha az már kihűlt. Mindkét esetben egy nyúlós, ragacsos masszát fogunk kapni.
- A megtisztított gombafejeket egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A közepüket megtöltjük a sajtos krémmel.
- A sütőt 165 fokra előmelegítjük, a gombákat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2832
- Feltöltés dátuma: 2015. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető, gombás finomság. A receptben direkt nem jelöltem meg, hogy milyen sajttal kell megtölteni, mivel szinte bármelyikkel passzol. Én a képen láthatót camemberttel töltöttem, de mindenki válassza a kedvencét. De vigyázat, a sajt íze dominálni fog, ezért ha te is camemberttel csinálod, akkor egy markáns ízű ételt kapsz.