r
Nosalty Logó

Sajttal töltött gombafejek Candy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajttal töltött gombafejek Candy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6175.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    2105 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    920.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27613 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 1531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2250 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk - nekem 75 dkg-ból kb. 25-30 kisebb, közepesebb gombafej lett. A gombák szárait kivágjuk, feldaraboljuk. A gombák belsejét egy tálba kaparjuk.
  2. Egy kevés olajon a gombaszárakat és a kikapart belsejét megpirítjuk. Amikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a paradicsompürét, és azzal is továbbfőzzük. Az egész lépés lényege, hogy - a gomba és a paradicsom állagától függően - a serpenyőben keletkezett levet elfőzzük. Mikor már besűrűsödött - vigyázzunk, nehogy odaégjen - levesszük a tűzről.
  3. A paradicsomos-gombás krémet sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük. A kis csokor friss petrezselymet felaprítjuk, és azt is a krémhez keverjük. Hozzáadjuk még a két csapott kanál zsemlemorzsát, jól elkeverjük.
  4. A következő lépés attól függ, hogy milyen típusú sajttal szeretnénk megtölteni: 1. Ha kemény sajtot teszünk bele, akkor reszeljük le, és amíg a gombás-sajtos krém meleg, keverjük hozzá, hogy a sajt kissé beleolvadjon. 2. Ha camemberttel vagy krémes állagú sajttal készítjük, akkor amennyire lehet, kockázzuk fel a sajtot, és csak akkor keverjük a paradicsomos krémhez, ha az már kihűlt. Mindkét esetben egy nyúlós, ragacsos masszát fogunk kapni.
  5. A megtisztított gombafejeket egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A közepüket megtöltjük a sajtos krémmel.
  6. A sütőt 165 fokra előmelegítjük, a gombákat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2824
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető, gombás finomság. A receptben direkt nem jelöltem meg, hogy milyen sajttal kell megtölteni, mivel szinte bármelyikkel passzol. Én a képen láthatót camemberttel töltöttem, de mindenki válassza a kedvencét. De vigyázat, a sajt íze dominálni fog, ezért ha te is camemberttel csinálod, akkor egy markáns ízű ételt kapsz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...