r
Nosalty Logó

Sajttal-sonkával töltött gombócok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
---Zsu---
Sajttal-sonkával töltött gombócok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 1128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 4512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    234.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13755 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    2607 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    8266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 4512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 30 dkg sonka (kockákra vágott)
  • 30 dkg sajt (kockákra vágott)

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát megfőzzük, majd kb. 15 percig hűvösebb helyen hagyjuk hűlni. Ha kihűlt a tojással, liszttel, kevés sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. (A tészta enyhén ragadós marad, de liszttel jól dolgozhatunk vele.)
  2. Ezekre a négyzetekre tesszük a sonkát és a sajtot, majd egyesével összehajtjuk, és gombócokat formálunk. A gombócokat forró, lobogó vízben főzzük, míg a tetejére fel nem jönnek.
  3. Ezután a hagymát apróra vágjuk, az olajon rózsaszínre pirítjuk, félrehúzzuk, és a fűszerekkel, majd ha kissé hűlt, akkor a tejföllel is összekeverjük. Visszahelyezzük a lángra, és egy percig kevergetve összefőzzük.
  4. A szósz egy részét (kb. az 1/3-át) lábosba tesszük, és ezzel keverjük el a gombócokat a főzés után, hogy ne száradjanak ki. A többit pedig kis tálba öntjük, és később ezzel öntjük le tálaláskor.
  5. Reszelt sajttal, póréhagymával ízlés szerint lehet megszórni. Frissen fogyasszuk.
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13722
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal-sonkával töltött gombócok
---Zsu--- 4 recept

Rokonoktól hallottam ezt a receptet, csak töltetlen, apró kis gombócokat formáltak, és a szószban sem volt ennyi fűszer. Úgy is nagyon finom volt, de valahogy hiányoltam belőle valamit. Így sikerült összehozni ezt a receptet. Remélem ízleni fog. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...