r
Nosalty Logó

Sajttal besütött brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ammerländer
Sajttal besütött brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1530 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4279 micro
Összesen 1509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 184 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit átmossuk, rózsákra szedjük, majd sós, lobogó vízben roppanósra főzzük 5 perc alatt.
  2. Miután egy kicsit hagytuk hűlni meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és jól átforgatjuk, hogy minden rózsát érjenek a fűszerek és az olaj.
  3. Egy másik tálba 2 evőkanál vajat megolvasztunk, összevegyítjük a zsemlemorzsával, a reszelt trappista sajttal, és a reszelt maasdamer sajttal. Fűszerezzük kevés csilipehellyel, és jól elkeverjük.
  4. A maradék vajjal kikenünk egy hőálló sütőformát, hozzáadjuk a fűszeres brokkolit, majd 5 percet pirítjuk magába az előmelegített 230 fokos sütőben.
  5. A brokkolit kiszedjük a sütőből, beterítjük a zsemlemorzsás-sajtos keverékkel, majd ismét visszarakjuk a sütőbe, és 5 prec alatt azonos hőfokon készre sütjük.
  6. Tálalhatjuk köretként, de magában is megállja a helyét.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 484
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal besütött brokkoli
Ammerländer 19 recept

A sült zöldségek tökéletes köretként szolgálnak bármilyen húsétel mellé. A legjobb bennünk, hogy még egyedül is megállják a helyüket, ha csak egy gyors, könnyed falatra vágyunk. Rengeteg sajttal megszórva igazán laktató fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...